Alanya'da geçen yılın Kasım ayında yapımına başlanan ve Damlataş Plajı'ndan yaklaşık 300 rakımdaki Alanya Kalesi'nin içerisinde bulunan Ehmedek bölgesine çıkışı sağlayan Alanya Teleferik'in açılışı törenle yapıldı. Alanya Belediyesi tarafından düzenlenen törene Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, MHP Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Günal, Oktay Öztürk,MHP İl Başkanı Mustafa Aksoy, Ak Parti İl Başkanı Rıza Sümer, Ülkü Ocakları Antalya İl Başkanı Alperen Tuğrul Küreşoğlu, Üniversite Rektörleri ile ilçe parti başkanlarının yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. Açılış konuşmalarının ardından protokol ve davetliler Alanya Müftüsü Mustafa Topal'ın eşliğinde dua etti. Daha sonra açılış kurdelesi kesilerek bugüne özel ücretsiz olarak vatandaşlara teleferik hizmeti verildi. Başkan Yücel eşliğinde teleferiğe binerek kaleye gelen protokol, Alanya'nın tarihi güzelliklerini gezdi.
Burada gazetecilere açıklama yapan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, dünyanın en güzel ve en güvenli şehrinin Alanya olduğunu söyledi. Bu şehre renk katmanın yöneticilere düştüğünü belirten Başkan Yücel, 'Alanya'nın nadide bölgelerinde bir sosyal projeye imza atıyoruz. Bugün de 1980 yılından beri kararı alınan, o yıldan bu yana düşünülen teleferik projesi bizim dönemimize nasip oldu. Projenin asıl amacı teleferikten ziyade bu bölgedeki kültürel mirasımızı öne çıkarmaktı. Proje kapsamında yaklaşık 900 yıllık tarihimizi öne çıkarmak için mücadele ettik. Bu vesileyle misafirlerimiz kale bölgesini gezerek dolu dolu bir gün yaşayacaklar' dedi.
Teleferik projesinin hayata geçirilişinin üstünden yaklaşık bir yıl geçtiğini söyleyen Yücel, 'Dünyada teleferik 2 çeşit, birincisi yük taşıma amaçlı 2'incisi ise seyirliktir. Ama Alanya Teleferik'te her 2 özellik de mevcut. Bununla birlikte de kültürel varlıkların yaşaması ve korunması için iyi bir hamle oldu. Projede emeğe geçen herkese çok teşekkür ederim' diye konuştu.

İlçenin en büyük projesi
Damlataş plajından 1'inci Derece Arkeolojik SİT olan Alanya Kalesi'ne uzanan 900 metrelik hattan oluşan ve toplam 17 kabinle hizmet verecek teleferikte, kısa vadede 500 bin uzun vadede ise yılda yaklaşık 1 milyon kişi taşınması hedefleniyor. Yaklaşık 37 yıl önce Alanya'nın gündemine gelen teleferik, 9 milyon Euro maliyetle yapılırken, ilçenin bugüne kadar yapılan en büyük projelerinden biri olarak Alanya tarihindeki yerini aldı. Teleferikten kişi başına alınan paranın 1 TL'si ise Alanya Turizm Tanıtma Vakfı'na (ALTAV) ve Aytemiz Alanyaspor'a hibe edilecek.

Alanya Teleferik hizmete açıldı