Çanakkale'de Atatürk Ortaokulunda iddiaya göre, asansörün bozuk olması sonucu okul çıkışında 1'nci katta mahsur kalan 8'nci sınıf öğrencisi 14 yaşındaki bedensel engelli Ömer Mert Kurt ile 3'ncü katta mahsur 6'nci sınıf öğrencisi 12 yaşındaki bedensel engelli Emre Üregen, 3,5 saat sonra itfaiye ekipleri tarafından sırtlarında indirilerek kurtarıldı.
Olay, bugün saat 15.30 sıralarında Barbaros Mahallesindeki Atatürk Ortaokulunda meydana geldi. Okul çıkışı olması sebebiyle, derslik sistemi ile ders gören 8'nci sınıf öğrencisi bedensel engelli Ömer Mert Kurt 1'nci katta, 6'ncı sınıf öğrencisi Emre Üregen ise 3'ncü katta asansörün bozuk olması sebebiyle aşağıya inemeyerek okulda mahsur kaldılar. Bedensel engelli öğrenciler Ömer Mert Kurt ile Emre Üregen'in aileleri bir süre asansörün yapılması için bekledi. Yaklaşık 3,5 saat süren çalışma sonucu asansör yapılamayınca aileler de kendi imkanlarıyla çocuklarını indiremedi. Durumu, Çanakkale Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekiplerine bildirerek yardım istediler.
Daha sonra okula gelen itfaiye ekipleri, bedensel engelli öğrencileri sırtında taşıyarak 1'nci ve 3'ncü kattan aşağıya indirdi. Duruma tepki gösteren engelli Ömer Mert Kurt'un annesi 38 yaşındaki Nezihe Kurt, 'Bugün okulda asansörümüz bozuldu. Bu yüzden sıkıntı yaşadık. Sınıftan çıktığımızda asansör bozuktu. Ve 3,5 saattir sınıfta bekledik. Yani ara katta asansörün olmasını bekledik. Ve biz bu sıkıntıyı 2 senedir yaşıyoruz. Bundan dolayı bir sıkıntımız var. İndiremedik. Baya bir zorlandık. En sonda itfaiyeyi aramaya karar verdik. Okulda bizden başka hiç kimse kalmadı. İtfaiye sağ olsun gelip, çocuklarımızı indirdi. 2 senedir çocuklarımız bu durumda. Ve biz Milli Eğitime kadar gittik. Sorunun çözüleceğini söylüyorlar. Ama 2 senedir hala bu okulun asansör sıkıntısı bitmedi' şeklinde konuştu.
3,5 saat sonra 3'ncü kattan itfaiye ekiplerinin sırtında aşağıya indirilen Emre Üregen ise, 'Sınıftan çıktığımızda asansör bozuktu. Asansör birkaç saat yapılmadı. İtfaiye ekipleri gelip, bizi indirdikten sonra çıktık' diye konuştu. Emre Üregen bu zorluğu hep yaşadıklarını ve derslerinin de bu yüzden aksadığını ifade etti.

Okulda mahsur kalan engelli öğrencileri itfaiye kurtardı