Canik Belediye Başkanı Osman Genç üyesi olduğu MÜSİAD'ın Vizyoner 17 paneline katıldı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan ile işadamlarının katıldığı ve iki gün sürecek toplantılarda 'Yeni Dünyada Değişen Türkiye' başlığı altında 'Niçin Dönüşüm?', 'Nasıl Dönüşüm?', 'Ne'ye Dönüşüm?' ve 'Türkiye'nin Dönüşümü' oturumlarda konuşmalar gerçekleştirilecek.

YOL HARİTASI NİTELİĞİNDE

Dünyanın ve Türkiye'nin hızla dönüştüğünü belirten Başkan Osman Genç, "Gelecekte var olmanın en önemli unsuru değişim ve dönüşüme ayak uydurabilmektir. MÜSİAD'ın ikincisini gerçekleştirdiği bu panel, yeni dünyada değişen Türkiye'nin neyi, neden ve nasıl yapması gerektiğini ortaya koyan yol haritası niteliğinde. MÜSİAD'ın yeni Türkiye'ye destek vermesi, ülkemizin 2019, 2023, 2053 ve 2071 hedefleri doğrultusunda kalıcı adımlar atma çabası gurur verici" şeklinde konuştu.

TEMELİ SAĞLAM OLMALI

Dönüşüm ve değişimin sağlam temeller üzerine oturtularak gerçekleşmesi gerektiğini savunan Başkan Genç, "Bilginin iktidar olduğu, küresel bir köy içerisinde yaşıyoruz. Bu köy içerisinde ağzımızdan çıkan her söz ve yaptığımız her iş anında dünyanın her tarafına yayılıyor. Bu değişim ve dönüşümün temeline özdeğerlerimizi işleyemezsek kaybedenlerden oluruz. Temelleri sağlam atılmış, yerli ve milli bir dönüşüme ihtiyacımız var" dedi.

ŞEHİR, ÖZEL SEKTÖRLE GELİŞİR

İşadamı ile sanayicilerin, şehrin ve ülkenin gelişiminde önemli yere sahip olduğuna işaret eden Genç, "3. bin yılın başında artık şehirler yarışıyor. Şehirlerin yarıştığı günümüzde yerel yönetimlerin şehre yapacağı katkı çok önemli. Bizler de şehrimizi daha iyi noktalara taşımanın gayreti içerisindeyiz. Bu panele katılmamızın esas nedeni, edindiğimiz bilgileri ilçemizde, şehrimizde uygulamak içindir. Çünkü bilgi, milletin ortak malıdır. Bütün çabamız vatandaşlarımızın yaşam standartlarını daha iyi hale getirmektir. Biz, bir şehrin özel sektör eliyle gelişeceğine ve büyüyeceğine inanıyoruz. Onun için ilçemizde işadamlarımızla her fırsatta biraraya geliyoruz. Onlara yatırım yapmaları konusunda kolaylıklar ve fırsatlar sağlıyoruz " diye konuştu.

YENİLİKÇİ VİZYON

Şehri yerel yönetimlerin ileriye taşıyacağına vurgu yapan Genç, "Hayalleri olanlar ve bu hayallerini ticari bir zekayla gerçeğe dönüştürebilecek yenilikçi vizyona sahip olanlar gelecekte var olabilir. Artık yeni dünyada yeni Türkiye var. Bunun için de yeni Samsun'u oluşturmamız gerekiyor. Bu manada bu tür ulusal ve uluslararası organizasyonlara katılmayı önemli buluyoruz" ifadelerini kullandı.