Ziyaret sırasında huzurevinde kalan yaşlıların elini öperek gönüllerini alan Nazilli Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Dönertaş, 'Aşure ayında adliyedeki arkadaşlarımızla kendi içimize ortaya bir çanak koyarak herkesin gönlünden kopanı bunun içine atmasını istiyoruz. Birikeni topladıktan sonra aşure yaptırıyoruz sonrasında da çalışanımıza, misafirimize ikram ediyoruz. Sokakta, pazarda, çarşıda gelip geçen herkese aşure ikram etmeyi düşünmüyoruz. Zaten herkesin evinde aşure kaynıyor ve yiyorlar. Onları avutmaktansa sizler gibi büyüklerimizi ziyaret ederek aşuremizden sizlerin yemesini istedik. Sizlerle olmak bizlere büyük gurur veriyor' dedi.
Bocce takımına başarılar diledi
Huzurevi Bocce takımının 27 Ekimde Fethiye'de yapılacak olan Türkiye şampiyonasına gideceğini öğrenmesinin ardından takıma başarılar diledi. Yaşlıların başarılarının basında mutlaka yer alması gerektiğini ifade eden Başsavcı Dönertaş, 'Bu başarıların medyada mutlaka yer almasını bekliyoruz. Yaşlılarımızın başarılarını duyurmak, onları onure etmek ve desteklemek hepimizin görevi. Nazilli'ye Türkiye şampiyonu olarak dönmelerini bekliyor ve başarılar diliyoruz' dedi.
Başsavcıya puzzle tablo hediye etti
Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'nün tarafından yükümlülere yönelik '16 Bin Dokunuş' Puzzle Sergisi Projesine ilham kaynağı olan huzurevi sakini Gülşen Demirbek, huzurevinin 3. katında bulunan odasında yaptığı birbirinden ilginç puzzle çalışmalarını Başsavcı Dönertaş'a gösterdi. Demirbek, uzun süre çalışmalarından söze ettiği ve kendisini büyük bir dikkatle dinleyen Dönertaş'a çok beğendiği 'Demiryolu ve Kara Tren' isimli puzzle tabloyu hediye etti. Başsavcı Dönertaş, nazik hediyeden dolayı Huzurevi Sakini Demirbek'e teşekkür ederek karşılığında 2 adet puzzle alma sözü ile hediyeyi kabul etti.
Başsavcı ziyaretinin sonunda kendisini ahşap sanatına adayan ve çok sayıda eseri bulunan huzurevi sakinlerinden Bekir Bostan'ı da ziyaret etti. Ünlü ses sanatçısı Müzeyyen Senar'ın saz heyetinde enstrüman çalma onuru yaşayan Bekir Bostan ile karşılıklı şarkı sözleri söyleyerek anılarını tazeleyen ikili, daha sonra birlikte şarkı söylemek üzere gün kararlaştırdılar. Başsavcı Dönertaş'ın yaşlılarla diyaloğu karşısında huzurevi çalışanları şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Başsavcı aşuresini huzurevi sakinleri ile paylaştı