19 Mayis İlçe Müftülüğü tarafından 'Camiler ve Din Görevlileri Haftası' etkinlikleri kapsamında düzenlenen program, Kur'an-ı Kerim okunması ve camilerle ilgili video gösterimi ile başladı.

Programın açılış konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Emin Patan, "Son yıllarda her yıl ayrı bir tema işlenerek bu haftaya başkanlığımız büyük önem veriyor. Bu yılki temamız 'Cami, Şehir ve Medeniyet'. Programımızın hayırlara vesile olmasını dilerim. Destek veren herkese teşekkür ediyorum" dedi.

15 TEMMUZ EN NET ÖRNEK

Caminin değerleriyle kurulan bir medeniyetin varisleri olduklarına vurgu yapan Belediye Başkanı Osman Topaloğlu ise, "Sadece ibadetlerimiz değil; tarihimiz, örf ve adetlerimiz camiyle içiçedir. 15 Temmuz hain darbe girişiminde, minarelerinden yükselen salalar, camilerimizin ne kadar önemli olduğu açıkça gösterdi. Şehirlerimizin huzuru ve güveni için bütün sorumluluklarımızı özveriyle yerine getirmeliyiz. Camiler şehirlerimizin sesidir" dedi.

OMÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Yılmaz tarafından 'İslam Medeniyetinin Teşekkülünde Caminin Rolü' konulu konferans da dinleyiciler tarafından beğeni ile takip edildi.