Türk dünyasının 'aksakalı' unvanına sahip Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev'in kültürel ve ülkelerarası ilişkilere katkı sağlayan devlet adamlarına verdiği 'Kazakistan Bağımsızlığının 25. Yıl Jubile Madalyası'nı Başkan Ak'a TÜRKSOY Genel Sekreteri Prof. Düsen Kaseinov takdim etti. Birlikte birçok etkinlik gerçekleştirdiklerinin altını çizen Kaseinov, 'Mustafa Ak, Keçiören Belediye Başkanı seçildiği günden itibaren bugüne kadar Kazakistan ile diğer Orta Asya'daki kardeş devletlerimizle çok iyi işler yaptı. Ramazan ayında her yıl gelen topluluklarla karşılaştılar. Büyük orkestralar geldi. Hepsinde Keçiören halkı ve Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'ın emeği çoktu. Bu sebeple Kazakistan Cumhurbaşkanımız bu madalyayı Mustafa Ak'a vermeyi istedi. Türkiye'de daha önce Bakanlar milletvekilleri bu ödülü aldı ama ilk defa bir belediye başkanı aldı' dedi.
İhlas Haber Ajansı muhabirine konuşan Mustafa Ak, 'Bizi onurlandıran bir nişan töreni yapıldı. Kazakistan Cumhurbaşkanımızın imzası ile gelen nişanı bize takdim ettiler. Bütün Keçiörenliler adına teşekkür ediyorum bu ödülü bize layık gördükleri için. İki ülke arasındaki ilişkilerimiz gayet iyi ve üst düzeyde. İki cumhurbaşkanının arasındaki ilişkiler, hükümetler arasındaki ilişkiler dostluk bakımından da son derece güzel seviyede. Bizde bu dostluğa katkı sağlamak için hem yerel yönetimler bakımından, yani belediyeler arasındaki ilişkiler. Kardeş belediyelerimiz var Kazakistan'da, onlarla olan ilişkilerimiz hem de TÜRKSOY ile yapmış olduğumuz çalışmalar var. Yıllarca ortaklaşa yapmış olduğumuz birçok proje gerçekleşti. Türk dünyası ülkelerinin bağımsızlıklarının da 25. yılı. Bu sebeple yapılmış olan bu onurlandırma için teşekkür ediyorum' ifadelerini kullandı.
Belediye Meclis Salonu'nda düzenlenen madalya takdim törenine Keçiören Kaymakamı Uğur Bulut, Keçiören Müftüsü İhsan İlhan, Türk Dünyası Mimarlar ve Mühendisler Birliği Kurucu Başkanı ve Genel Sekreteri İlyas Demirci, Kazakistan Ülke Temsilcisi Askar Turganbayev, Kırgızistan Ülke Temsilcisi Kocageldi Kuluyev, Azerbaycan Ülke Temsilcisi Elçin Kafarlı ve Meclis üyeleri katıldı.

Cumhurbaşkanı Nazarbayev’den Başkan Ak’a 25. Yıl Jubile Madalyası