Yemeğe Didim Kaymakamı Mehmet Türköz, Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, Didim İlçe Emniyet Müdürü Serkan Demircioğlu, Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yaşar Pektaşoğlu, Siyasi parti ilçe başkanları, belediye meclis üyeleri, meslek örgütlerinin temsilcileri ile turizmciler yer aldı.
Yemekte ilk konuşan Didim Turizm Derneği Başkanı Tayyar Cengiz derneğin 1986'da kurulduğunu belirterek 'İlçemizde turizmi daha yükseğe taşımaya çalışıyoruz. İlçedeki turizm tesisleri yıkılıp yerine konutlar yapılsa da, küçük oteller yıkılsa da Didim turizm kenti Didim Apollon'un Defne'nin yaşadığı yerdir. Didim'in de ihtiyacı tanıtımdan geçmektedir. Bu konuda Sayın Kaymakamımızı ve Belediye Başkanımızdan isteğimiz bizleri yönlendirmeleri ve yanımızda olmalardır.'dedi.
Didim Kaymakam Mehmet Türköz ise ilçede yeni göreve başladığını ifade ederek konuşmasında turizmle ilgili teşhislerde bulundu. Türköz 'Dernekle ilgili bilgiler aldım. 1986'dan beri faaliyette olan bir dernek; Malumunuz dernekleri kurmak kolay sürdürmek zordur. Turizm Derneği bu işi başarmış. Bir sinerji ile bunu başarmış. 1 aydır Didim'deyim. Didim turizm merkezi ve destinasyonu; turizm olunca herkesin derdi vardır. Turizmi sporla özdeş koyarım. Sporda herkesin söylediği doğrudur; turizmde de öyle; asıl sorun turizm sektöründe hizmet verenlerin söyledikleri daha doğrudur. Bizde bunları kulak arkası etmeyeceğiz ve onların söylediklerine göre hareket edeceğiz. Bundan sonra hep birlikte hareket edip sorunları çözme konusunda adım atacağız.'şeklinde konuştu.
Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay ise 'Sayın Kaymakamımızın Didim turizmine ileriye götürmek durumunda kendisinin katkısı olacağına inancım tam; STK'ları kurmak ve onları sürdürebilmek zordur. Bu süreci götürmek zordur. Bizim yapmamız gereken Didim'de tanıtıma önem vermektir. Deniz-Kum-Güneş her yerde var. Birçok yeri internetle görebiliyorsunuz. Her işlemi de kendiniz yapabiliyorsunuz. Biz iki sene önce bununla ilgili bir panel düzenledik. Tüm işletmelerimizin dijital ortamlarda yerlerini almasını gerekiyor ulaşılabiliyor olmak için; eksiklerimiz var mı var. Önce teşhisi koymamız lazım ki sonra müdahale edelim. Hiçbir şey için geç değildir. Bunu hep beraber yapmamız lazım. Sayılara ve rakamlara takılmıyorum. Sadece şunu yapmalıyız; biz turizm ilçesiyiz isek herkesin aynı zihniyette olması lazım.' dedi.

Didim Turizm Derneğinden dayanışma yemeği