Süper Lig'in 8. haftasında Beşiktaş, yarın 20.00'de Gençlerbirliği ile deplasmanda karşı karşıya gelecek. Ligde geride kalan 7 haftada siyah-beyazlı ekip, 4 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet ile lider Galatasaray'ın en yakın takipçisi olurken, başkent temsilcisi ise 1 galibiyet, 1 beraberlik ve 5 mağlubiyet alarak, ligin son sırasında yer buldu.

Ligde 50 galibiyet
Beşiktaş, Süper Lig tarihinde kırmızı-siyahlılar 88 kez karşı karşıya geldi. Bu seride siyah-beyazlılar 50 kez galip gelirken, Gençlerbirliği ise 7 kez 3 puan aldı. 31 karşılaşmadan ise kazanan çıkmadı. Kırmızı-siyahlılar ile ligde oynadığı son 32 mücadeleden 30 galibiyet alan Beşiktaş, rakibi ile ligde oynadığı son iki maçtan da 3 puan aldı.

Deplasman sıkıntısı
Süper Lig'de deplasmanda oynadığı son mücadeleden mağlubiyet ile ayrılan siyah-beyazlı ekip, son 13 deplasman maçında da 4 kez sahadan yenik ayrıldı. Beşiktaş, Gençlerbirliği deplasmanında oynadığı son 6 maçta ise 1 galibiyet elde etti.

Eksikler tamamlandı
Ligin 6. haftasında deplasmanda oynanan Fenerbahçe derbisinde Beşiktaş'ta 3 oyuncu kırmızı kart görmüştü. 7. haftada Vodafone Park'ta oynanan Trabzonspor mücadelesinde kırmızı kart cezalısı olan Oğuzhan, Atiba ve Quaresma forma giymeyerek cezalarını tamamladı. Bu 3 futbolcunun da Gençlerbirliği deplasmanında 18 kişilik kadroda yer alması bekleniyor.

Şenol Güneş kulübede
Fenerbahçe derbisinde hakeme itirazından dolayı tribüne gönderilen ve 1 maç men cezası alan Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Trabzonspor mücadelesinde cezasını tamamlayan bir diğer isim oldu. 7. haftada oynanan maçta tribünden takip eden Güneş, Ankara'da kulübede olacak.

Beşiktaş, Gençlerbirliği ile 89. randevuda