Tokat'ta Yeşilırmak üzerinde yapımı devam eden Kanal Tokat Projesinin canlı hayatını olumsuz etkilemeyecek şekilde tasarlandığını söyleyen Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, ırmak içerisinde yaşayan balıkların ve diğer canlıların giriş-çıkış yapabileceğine dikkat çekti.
Başkan Eroğlu,'Projemizle doğal hayat bent ile kesilmemiş ve korunmuş, ekosistem muhafaza edilmiştir. Su tutulurken de setten sonraki canlı hayatı korunarak su tamamen kesilmeden yavaş yavaş su tutulabilmesi tasarlanmıştır. Kaldı ki settin üstünden akacak su şelalesi suyu oksijenle buluşturacağı için canlı hayatına katkı da sağlayacaktır. Kanal Tokat, Tokat'ın çevreci kalbi olarak, sosyal hayatımıza ve Tokat ekonomisine, turizmine büyük katkılar sağlayacaktır. Biz yaptığımız bütün projeleri halkımızın onayını alarak gerçekleştirdik. Bu proje Tokat halkının umutla beklediği halka mal olmuş bir projedir. Her şey daha güzel bir Tokat için. Bize bu fırsatı verdiği için hemşerilerimize teşekkür ederim' dedi.
Mağduriyet yaşadığı öne sürülen işyeri sahipleriyle ilgili değerlendirme yapan Başkan Eroğlu,'Söz konusu işyeri sahipleri, DSİ ve belediyemiz teknik personeliyle yaptığımız toplantı ve proje bilgilendirmesinde; olayın Kanal Tokat Projesi ya da DSİ'nin ırmak yatağında başlattığı tahkimattan kaynaklanmadığı ortaya konulmuştur. Sorunun sebebiyet tarafı olmamamıza rağmen işyeri sahiplerinin beklentilerini karşılamak için, talepleri dinlenmiş ve sorunu çözmek için ırmak yatağında DSİ tarafından biriktirilen kum, çakıl birikintileri belediyemizin de desteği ile alınmaya başlanmıştır' dedi.

Tokat Belediye Başkanı Eroğlu: