Çerkezköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından vatandaşların sosyal, kültürel ve sanatsal ihtiyaçlarını karşılayabilmek, hemşericilik bilincini oluşturmak ve kaynaşmayı sağlamak amacıyla farklı branşlarla zenginleştirdiği Kültür Sanat Kurslarına olan ilgi her yıl artarak devam ediyor. Çerkezköy Belediyesi çatısı altında açılan Kültür Sanat Kurslarına olan ilginin her geçen yıl arttığına vurgu yapan Belediye Başkanı Vahap Akay, '2016-2017 eğitim ve öğretim yılında 13 branşta açılan ve yaklaşık bin 200 kursiyer ile tamamlanan Kültür Sanat Kurslarımız, 2017-2018 döneminde 20 farklı branşta yaklaşık bin 500 kursiyerin katılımı ile başlayacak' ifadelerini kullandı.

'Kurslarımızı vatandaşlarımızın ayağına götürdük'
Çerkezköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nün, kursları adeta vatandaşlarımızın ayağına götürdüğünü kaydeden Başkan Vahap Akay, 'Önceleri kurslarımız tek merkezden veriliyordu. Öncelikle kurs merkezlerimizin sayısını artırdık. Kurslarımız 2017-2018 döneminde ise, Prof. Dr. Türkan Saylan Eğitim Kültür ve Sanat Merkezi, Kızılpınar Kültür ve Sanat Merkezi, Veliköy Mahalle Evi, 29 Ekim Spor Kompleksi ve Çerkezköy Kent Konseyi olmak üzere 5 farklı merkezden verilecek. Yapımı tamamlanan Bağlık Mahalle Evimizde de Kasım ayı itibari ile Kültür Sanat Kurslarımızı vermeye başlayacağız. Vatandaşlarımız kurslara gidip gelirken ulaşım konusunda sıkıntı yaşamasınlar diye kurslarımızı halkımızın ayağına götürmeye devam edeceğiz' dedi.

'Kurslarımız 16 Ekim'de başlayacak'
Kurs başvurularının 6 Ekim Cuma günü sona erdiğini ve 2017-2018 Kültür Sanat Kursları döneminin 16 Ekim Pazartesi günü itibari ile başlayacağını hatırlatan Başkan Akay, 'Kursiyerlerimiz eğitimlerini alanında uzman eğitmenlerimizden alacak. Kurslarımızı başarıyla tamamlayan kursiyerlerimize yılsonunda Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika verilecek. Bu sertifikayı almaya hak kazanan kursiyerlerimiz, iş bulma konusunda avantaj elde etmiş olacaklar' diye konuştu.

Kurslar ve verileceği merkezler
Çerkezköy Belediyesi 2017-2018 Dönemi Kültür Sanat Kursları kapsamında Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Sanat ve Eğitim Merkezinde Türk Sanat Müziği, Çini, Ebru, Bağlama, Gitar, İngilizce, Uygulamalı Girişimcilik, Step-Aerobik ve Pilates kursları verilecek. Masa Tenisi, Basketbol, Güreş ve Karate kurslarının 29 Ekim Spor Kompleksi'nde verileceği Kültür Sanat Kursları çerçevesinde Çerkezköy Kent Konseyi'nde ise Diksiyon ve İşaret Dili kursları verilecek. Kızılpınar Kültür ve Sanat Merkezi'nde ise Bilgisayar İşletmenliği, Step-Aerobik ve Pilates, Aile Eğitimi 3-6 Yaş Çocuk Gelişimi, Bağlama, Gitar, Basit İğne Teknikleri, İngilizce ve Rölyef kursları verilecek. Veliköy Mahalle Evi'nde ise Step-Aerobik, Pilates ve Basit İğne Teknikleri kursları verilecek. Satranç kursları ise Çerkezköy Belediyesi Hizmet Binası'nda gerçekleştirilecek.

Kültür sanat kurslarına ilgi her geçen gün artıyor