Tuşba Fuar Kongre Merkezinde 20-29 Ekim tarihleri arasında kapılarını açacak olan Van Kitap Fuarı, okuyucuları yayın evleri ve yazarlarla buluşturmayı hedefliyor. 10 gün sürecek olan kitap fuarına; Hanefi Avcı, Abdurrahman Dilipak, Senai Demirci, İhsan Süreyya Sırma, Kahraman Tazeoğlu, Prof. Dr. Gazi Özdemir, Sinan Yağmur, Vehbi Vakkasoğlu, Vahdetin İnce, Banu Avar gibi 100'ün üzerinde yazar ve araştırmacı katılarak imza günleri düzenleyecek.
Ayrıca İstanbul, Ankara, Bursa, Diyarbakır ve birçok ilden 150'nin üzerinde yayın evi ve kitap evi de fuara katılım sağlayacak.
Birçok tanınmış yazarın Vanlı okurlarıyla buluşacağı fuar boyunca çeşitli söyleşi, konferans ve gösteriler düzenlenecek. Yurt dışında da katılımın olacağı fuarda, konuk ülke İran'ın stant açacağı ve İranlı yazarların da imza günleri düzenleyeceği bildirildi. Farklı ülkelerden yazarların katılması beklenen fuarı bu yıl 3 binin üzerinde insanın ziyaret etmesi bekleniyor.
Vanlıların heyecanla beklediği fuarın resmi açılış töreninin ise 20 Ekim Cuma günü saat 14.00 yapılacağı ve her gün 10.00 ile 19.30 saatleri arasında ziyaret edilebileceği belirtildi.