29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na kadar dikilip okullara gönderilecek olan bin 600 metre kumaşı ilmik ilmik işleyen ev hanımları, 'Bayrağı biz dikelim göndere siz çekin' diyor.
Kursiyelerin, projeyi duyduklarında çok heyecanlandıklarını söyleyen Kütahya Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Davut Ezen, 'Bizler sene başında yaptığımız toplantıda sezonu güzel bir proje ile açmak istedik. Hal böyle olunca yaşadığımız bu zor günlerde yapılacak en güzel projenin bayrak hediye etmek olacağına karar verdik ve bu düşüncemizi hayata geçirdik. Dikilen bayrakları, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesi okullarımıza hediye edeceğiz' dedi.
Giyim Öğretmeni Elif Telli, 'Böyle bir projede yer almaktan çok mutluyuz. Son günlerde yaşanan olaylar nedeniyle Türk bayrağının altında birleştiğimizi bildiğimiz için bayrakları dikerek okullara göndermeye karar verdik' diye konuştu.
Kursiyerlerden Şükriye Oynak, 'Türk Bayrağı dikme projesinin kendileri için çok önemli olduğunu ve gurur yaşadıklarını söyleyerek, 'Bizler ev hanımları olarak bu duyguyu yaşamanın gururunu yaşıyoruz. Kurstaki ilk işimin bu proje olması ise ayrı bir mutluluk kaynağı' ifadelerini kullandı.
Bir başka kursiyer Hülya Akbay ise ilk Türk Bayrağını kendisini için diktiğini belirterek, okullar ve kurumlardaki Türk Bayraklarını yenilemenin onurunu yaşadıklarını söyledi.
Projede yer almaktan mutlu olduğunu anlatan Akbay, 'Proje bizler için çok önemli. Proje bittiğinde yaşayacağımız mutluluğu şimdiden hissetmeye başladık. Öğretmen olan oğlum için de bir tane Türk Bayrağı diktim ve ona da göndereceğim' şeklinde konuştu. (HCA-EFE)

Kütahya’da okulların bayrakları kursiyerlerden