Samsun Devlet Klasik Türk Müziği Korosu'nun 25. yılı, Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen kokteyl ve ''25. Yıl Özel Konseri'' ile kutlandı. Nihat Gönül'ün şefliğinde gerçekleşen konsere, Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürü Murat Salim Tokaç, Samsun Vali Yardımcısı Osman Nuri Tokaç, Samsun İl Kültür ve Turizm Müdürü Yüksal Ünal ve müzikseverler katıldı.

İFTİHAR KAYNAĞI

Koronun yalnızca Samsun için değil, tüm Karadeniz Bölgesi için iftihar kaynağı olduğunu kaydeden Güzel Sanatlar Genel Müdürü Murat Salim Tokaç, ''Koromuz geçmişten geleceğe, kültürümüzü mayalayan, dilden dile gönülden gönüle dolaşan kültür mirası olan Türk Müziği'nin köklü ve derin geçmişinin yaşatılması adına büyük bir emeğe sahip. Tüm sanatçı, yönetici ve çalışanlarıa teşekkür ediyor, nice güzel 25 yıllar diliyorum'' dedi.

İLK KONSER, YENİDEN

Samsun Devlet Klasik Türk Müziği Korosu Müdürü Kemal Yurt, koronun 25. yılını kutladıkları için çok mutlu olduğunu belirterek, "Samsun'da çok güzel bir dinleyici kitlemiz var. 25. yılımızı da Samsun halkıyla dinleyicilerimizle kutluyoruz. Elbette Samsunluların nice 25 yıllarımız için koroya sahip çıkması gerekli. 1991 yılındaki ilk konserimizde sunduğumuz parçaları bu akşam yine seyircimizle buluşturacağız. Kültür adına nice 25 yıllar diliyorum'' diye konuştu.