Havza'ya bağlı Şehysafi, Ortaklar, Karahalil ve Kocaoğlu mahallelerinde düzenlenen 'afat kurbanı' programlarına katılan Belediye Başkanı Murat İkiz, "Cenab-ı Mevlam kesilen bu kurbanları dergahında kabul etsin" dedi.

Samsun'un Havza İlçesi'ne bağlı Şehysafi, Ortaklar, Karahalil ve Kocaoğlu mahallelerinde 'afat kurbanı' programı düzenlendi. Programa, Havza Kaymakamı Alper Tanrısever, Garnizon Komutanı Personel Binbaşı Murat Özdemir, Belediye Başkanı Murat İkiz, Cumhuriyet Savcısı Samet Can Acar, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

DAVETLİLERE İKRAM

Okunan mevlit ve duaların ardından kesilen kurbanların etleri davetlilere ikram edildi. Kocaoğlu Mahallesi Muhtarı Hasan Verimli, programa katılanlara teşekkür etti.

Üç mahalledeki programa katılan Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, davetlerinden ötürü mahalle halkına ve muhtarlara teşekkür ederek, "Cenab-ı Mevlam kesilen bu kurbanları dergahında kabul etsin. Tüm ilçemize bol, bereketli hasatlar nasip etsin" diye konuştu.

Havza Kaymakamı Alper Tanrısever ise bu tür geleneklerin birlik ve bütünlük vesilesi olduğunu belirterek, "Allah niyetlerinizi kabul etsin ve birlik ve beraberliğimizi daim kılsın" dedi.