Sabah saatlerinde Gaziantep'te yaşanan hain saldırının ardından, saatler 21:50'yi gösterdiğinde bir patlama haberi de Diyarbakır'dan geldi.

Dicle ilçesine 1 kilometre mesafede bulunan Jandarma Komando Taburu önünde şiddetli bir patlama gerçekleşti.

Bomba yüklü araçla yapıldığı düşünülen saldırının detayları henüz gelmezken, Reuters Haber Ajansı'nın verdiği bilgilere göre en az 10 asker yaralandı.

Bölgeye çok sayıda ambulans gönderilirken, zırhlı birliklerden de bölgeye takviye yapılıyor.

İKİSİ AĞIR ÇOK SAYIDA YARALI VAR

Bölgeden gelen bilgilere göre saat 21.50 sıralarında Diyarbakır'ın Dicle İlçe Jandarma Komutanlığı ile emniyet müdürlüğü yakınlarında bomba yüklü araç patlatıldı. Teröristlerin saldırısında ilçe jandarma komutanlığı ile emniyet müdürlüğü binaları ve çevredeki binalarda hasar meydana gelirken, 2'si ağır, içlerinde ilçe jandarma komutanının da bulunduğu çok sayıda yaralı olduğu bildirildi. Saldırı sonrasında ilçede elektrikler kesilirken, teröristlerle güvenlik kuvvetleri arasında çatışma çıktığı ve çatışmanın yer yer devam ettiği belirtildi. Saldırı sonrasında bölgeye çok sayıda ambulans, itfaiye ve UMKE ekibi sevk edildi.

TAKVİYE GİDEN KUVVETE PUSU KURULDU

Dicle ilçesinde teröristler tarafından yapılan saldırı sonrasında Hani ilçesinden bölgeye takviye ekipler sevk edildi. Hani ilçesinden yola çıkan takviye ekiplere teröristlerin yolda pusu kurduğu ve bu olayda da 3 güvenlik görevlisinin yaralandığı belirtildi. Ayrıca Hani İlçe Emniyet Müdürlüğü binasına da uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendiği bildirildi.

Dicle ilçesinde teröristler tarafından düzenlenen saldırının yaklaşık 2 tonluk bomba ile yapıldığı tahmin ediliyor. Saldırı sonrasında patlama sesi çevre ilçelerden de duyuldu.

1 ASKER ŞEHİT OLDU 26 ASKER YARALANDI

Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde teröristler tarafından düzenlenen bombalı saldırıda ağır yaralanan 1 asker şehit oldu, saldırıda içinde asker ailelerinin de bulunduğu toplam 26 kişi yaralandı.
Edinilen bilgiye göre Dicle İlçe Jandarma Komutanlığı'na teröristler tarafından bombalı araçla saldırı düzenlendi. Bombalı aracın nöbetçi askerler tarafından fark edilerek ateş açılması üzerine araç patlatıldı. Nöbetçi askerlerin vaktinde fark ederek ateş açması nedeniyle araç karakola tam yaklaşmadan patlayınca büyük bir facia önlendi. Saldırıda ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan askerlerden biri yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit düşerken, asker ailelerinin de içinde bulunduğu toplam 26 kişi yaralandı. Aralarında sivillerin de bulunduğu yaralılar kaldırıldıkları hastanelerde tedavi altına alındı.

Bölgede kaçan teröristlerin yakalanması için başlatılan hava destekli operasyon devam ediyor.