Dursunbey Belediyesi, Türkiye'de ilk kez hayata geçirdiği duş ve çamaşır merkezinin ardından şimdi de engelli, yaşlı ve yatalak hastalara evlerinde yıkama hizmeti vermeye başladı.
Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünce başlatılan proje kapsamında, kadın ve erkek hastalar için ayrı ekip görevlendiriliyor. Ekipler, inik haldeki botu yatağında yan çevrilen hastanın altına seriyor. Hasta, yatağından kaldırılmadan şişirilen botta yıkanıyor.
Ücretsiz olarak yapılan bu hizmet hakkında Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan'a bilgi veren Dursunbey Sevgi Evi sorumlusu Hanife Aydoğan, yatak üzerine kurulan bot küvetin yatalak hastaları yıkamak için büyük kolaylık olduğunu söyledi. Yaklaşık 3 dakika içinde şişen ve inen botun giderinin lavaboya ya da herhangi bir su giderine aktarıldığını ifade eden Aydoğan, botun aynı zamanda küvet olarak ta kullanıldığını belirtti. Yıkama hizmetinin randevu sistemi ile yapılacağını hatırlatan Hanife Aydoğan 0266 662 5 662 nolu telefondan randevu alınabileceğini söyledi.
Konu hakkında açıklama yapan Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan belediye olarak bir ilke daha imza attıklarını belirterek, 'Dursunbey'de 111 mahallemiz var. Buralarda yaşlı ve felçli hastalarımız var. Bu hastalarımızın yıkanmaları ve temizlikleri ile ilgili Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüz böyle bir sistem geliştirdi. Üç kişilik ekiple bu mahallelerimizde ki yaşlı ve felçli hastalarımız bu sistemle yıkanacak ve temizlikleri sağlanacak' dedi.

Yatalak hastalara evde yıkama hizmeti