Adalet Partisinden 16. Dönem Manisa Milletvekili seçilen ve sağlık problemleri nedeniyle tedavi gören hayırsever iş adamı Halil Yurtseven (90) hayatını kaybetti. Yurtseven için Manisa Hatuniye Camii'nde öğle namazını müteakip cenaze töreni düzenlendi. Cenazede Yurtseven ailesi camii bahçesinde taziyeleri kabul etti. Cenaze törenine katılan Eski TBMM Başkanı ve eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 'Öncelikle Allah rahmet eylesin. Ben de duyunca hemen koştum geldim. Vazifemizi yapmak istedim. Halil ağabeyle ben 1975'ten beri çok iyi tanışan dostluğu, arkadaşlığı olan bir insanım. Ben 1975-80 arası Milli Selamet Partisi Manisa İl Başkanıydım. Kendisi de önceleri il başkanı sonra da 1977-1980 arası milletvekilimiz oldu. 12 Eylül'den sonra ikimiz de siyasi yasaklıydık. Halil Yurtseven ağabeyimizi hep yanımda hissettim. Onun duasını sevgisini samimiyetini beraberce hissettim. Allah rahmet eylesin. Belki arkadaşlar bilmeyecektir ama o Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin üstün hizmet ödülüne de sahip bir milletvekilimizdir. Çok iyi bir insandı. Hem siyaseti çok iyi yaptı hem de hemşehrileriyle, meslektaşlarıyla Manisa'nın menfaatlerini götürürken Ankara'da yaptığı hizmetlerle çok değerli bir insandı' dedi.
Yurtseven'in cenazesi kılınan öğle namazının ardından Manisa Kırtık Mezarlığına defnedildi.
Cenazeye TBMM eski Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, Manisa Vali Vekili Volkan Köksal, Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mümtaz Kahya, Çevre eski Bakanı Rıza Akçalı, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, AK Parti Manisa İl Başkanı Berk Mersinli, eski belediye başkanları Zafer Ünal, Bülent Kar, MOSB Yönetim Kurulu Başkanı Sait Türek, MTSO Başkanı Adnan Erbil, Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap, Şehzadeler Ziraat Odası Başkanı Mustafa Kaçire, sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.
1928 yılında Akseki'de doğan Halil Yurtseven evli 3 çocuk babası ve 6 torun sahibi. Demokrat Partisi'nde politikaya atılan Yurtseven, Adalet Partisi'nin Manisa il kurucuları arasında yer aldı. Yurtseven Adalet Partisinde İl Başkanlığı ve ilçe başkanlıklarında bulundu. Manisa il genel meclisi üyeliği yapan Yurtseven Manisa OSB'nin de kurucuları arasında yer aldı. 1977-1980 yılları arasında Adalet Partisi'nden Manisa milletvekili oldu. Manisalı işadamı Halil Yurtseven, tarım ve yem sanayinde çalıştı. Kendi adına Manisa da bir ilköğretim okulu eşi adına sağlık ocağı yaptırdı.

Arınç, Manisalı iş adamının cenazesine katıldı