Atatürk Kültür Merkezi'nde '4. Malatya Tanıtım Günleri'nin açılışı gerçekleştirildi. Programın açılış töreninde konuşma yapan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Malatya'nın, Türkiye'de birliğin, beraberliğin, sevginin, barışın, hoşgörünün Başkenti olduğunu söyledi. Malatya'nın, Türkiye'nin omurga illerinden birisi olduğunu vurgulayan Tüfenkci, 'Bu anlamda kültürel ve tarihi mirası itibariyle Malatya kavşak noktada bulunması itibariyle çok farklı kültürleri içinde barındıran ve bu kültürleri bir arada tutan omurga illerimizden birisidir. Malatya, hep huzurdan, istikrardan, barıştan, birlikten yana oldu. Malatya, tarım ürünleriyle de sadece Türkiye'de değil, dünyada farklı bir yerdedir. Biz sadece kayısıyla anılmak istemiyoruz. Malatya, üniversitesiyle, sanayisiyle ve en önemlisi yetiştirdiği insan sermayesi ile çok farklı yerde. Malatya olarak sadece ilimize değil; Türkiye'ye, dünyaya, insanlık alemine katkı sunmak istiyoruz. Şehirleri kuran insanlardır ve insanlar bu şehirlere ruh verir. Ruhsuz şehirlerde vardır ama Malatya o ruhu özenle koruyup, yaşatmaya çalışan Anadolu'nun ender şehirlerinden biridir. Biz çok şükür Malatyalılar olarak ülkemizin birliğini, beraberliğini seviyoruz. Malatya'ya baktığınız da; Kürdü, Türkü ve başka etnik gruplar içindeki vatandaşlarımızın birlik içinde yaşadığını görürsünüz. Malatya'nın bu hoşgörüsünü bütün Türkiye'ye yaymak için bizler gayret gösteriyoruz. Etrafımıza baktığımız da bir ateş çemberi içerisinde olan Türkiye'nin, kalkınma noktasındaki gayretleri, 15 Temmuz gibi hain darbe girişimi ile karşı karşıya kalmasına rağmen Türkiye'nin çok kısa sürede toparlanması, IMF'nin 2 gün önce açıkladığı büyüme rakamlarını yüzde 5.1'e revize etmesi, sadece 2017 yılında revize etmekle kalmayacak, 2018 büyüme tahminlerinde de 2018 yılında IMF'nin revize ettiğini göreceğiz. Türkiye, emin adımlarla yoluna devam ediyor' diye konuştu.
Programa, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'da katıldı. Burada yaptığı konuşmada, Malatya'nın, kadim tarihi, kültür ve gelenekleriyle Türkiye'ye her anlamda değer katan bir il olduğunu belirterek, 'Malatya sadece ekonomide değil, hem kültürde, hem siyasette Türkiye'ye üstün hizmetler yapmış büyük şahsiyetlerle dolu. Tarihin her döneminde önemli bir ticaret merkezi olan Malatya, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın da dediği gibi dünya kayısı Başkenti. Gürül gürül suları, Beydağları ile süslenmiş güzel şehrimin insanı da bir o kadar cömert ve güzel. Vatan ve millet nedir bunun kıymetini Malatyalılar çok iyi biliyor. Biz bunu 15 Temmuz'da yaşadık, 15 Temmuz'da gördük. Malatya'da 15 Temmuz gecesi meydanlar dolu doluydu. Ardından 28 gün boyunca demokrasi nöbetinde Malatyalılar vatanına, milletine, bayrağına nasıl sahip çıktıklarını çok güzel bir şekilde gösterdiler' ifadelerini kullandı.
Malatya Valisi Ali Kaban ise, programın açılış konuşmasında şunları söyledi:
'Malatya'yı bilmemek mümkün değil. Malatya'ya gitmeseniz de, görmeseniz de tanınmaması mümkün olmayan bir il. Oraya gidince Malatya'nın ne demek olduğunu insanıyla, coğrafyasıyla, tarihiyle yakından tanıma fırsatı bulduk. Yaşadıkça ne kadar şanslı olduğumuzu, ne kadar gurur verici bir görev yaptığımızı yaşayarak görüyorum. Malatya'nın çok az bir kısmını numunelik olarak ve sadece 4 gün için getirebildik. Oysa Malatya, Malatya'da yaşanır. Malatya'yı, Malatya'da tanıyabilirsiniz. Bu anlamda, Malatya'yı görmemiş olan bütün Türkiye'deki, yurt dışındaki yurttaşlarımızı Malatya'ya yaşamaya devam ediyoruz.'
Atatürk Kültür Merkezi'nde açılışı gerçekleştirilen Malatya Tanıtım Günleri programına, Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya'nın yanı sıra AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Mehdi Eker ve Öznur Çalık, Malatya Valisi Alı Kaban, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya Milletvekilleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan etkinlik, Malatya'nın Yazıhan ilçesine özel tura oyunu ile devam etti. Tüfenkci ve Kaya, davul ve zurna eşliğinde oynanan tura oyununa büyük ilgi gösterdi. Bakan Tüfenkci ve Bakan Kaya, açılışın ardından Atatürk Kültür Merkezi'nde kurulan stantları gezdi.
Malatya Tanıtım Günleri, 15 Ekim Pazar akşamına kadar ziyarete açık olacak.

Başkent’te Malatya Tanıtım Günleri