AK Parti Çevre, Şehir ve Kültür Başkanı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Ankara Sanayici ve İş Adamları Derneği'nin (ASİAD), sürdürülebilir bir kalkınma modeli içinde ekonomisinin büyümesi için düzenlediği, konusunda uzman kişilerin katılımı ile görüş ve önerilerin paylaşıldığı 3. Uluslararası ASİAD Zirvesi'ne katıldı.

Bu yılki ana teması 'Dijital Dönüşüm' olarak belirlenen zirvede, sanayideki rekabet gücünün arttırılması, ülke uygulamaları, düzenlemeler, teşvikler gibi konular ele alınarak kamu otoritelerinden beklentiler ortaya konuldu.

HAYATA DOKUNAN ÇÖZÜMLER

Türkiye'de yaşanan dijital değişim ve dönüşümü bu zirve aracılığı ile hem ulusal hem küresel boyutlarıyla değerlendirme fırsatı bulduklarını ifade eden Karaaslan, "Hızla değişen dünyaya adapte olmak için bulduğu çözümler artık hepimizin hayatındaki vazgeçilmezler olmuştur. Biz dijital dönüşüm dediğimiz zaman fantastik bir takım gelecek hayallerinin aksine tam da insan hayatına dokunan çözümleri anlıyoruz. Bu akıllı çözümler, bizlerin en çok ihtiyacı olan zaman yönetimi konusunda hayatımızı kolaylaştırırken aynı zamanda dezavantajlı gruplar başta olmak üzere toplumun tüm farklı kesimlerinin ihtiyaçlarını daha hızlı bir şekilde yönetebilme konusunda destek vermektedir. Bu doğrultuda konunun en önemli noktalarından biri de hızla gelişen dünyanın azalan doğal kaynaklarını verimli ve etkin bir şekilde kullanılması anlamında da akıllı çözümler ve stratejiler bizi daha ileriye taşıyacaktır" dedi.

YATIRIMLARI DESTEKLİYORUZ

Karaaslan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Türkiye'ninteknolojiyi sadece tüketen değil, üreten taraf olma kısmında kararlı olduğumuzu her zaman dile getiriyoruz. Hükümet olarak AR-GE 'yi geliştirmek, bu alanda yapılan çalışmaları desteklemek ve gençlerimizi de teşvik ederek milli ve yerli üretimi politikamızı hayata geçiriyoruz" diye konuştu.