Samsun Büyükşehir Belediye MeclisToplantısı, Büyükşehir Belediye Meclisi Başkanvekili Turan Çakır başkanlığında yapıldı. Meclis toplantısında 38 gündem, 2 gündem dışı ve 2 tane de komisyonda bekletilen maddeyle birlikte toplam 42 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. Maddelerden 2'si oy çokluğu ile 40'u da oy birliği ile kabul edildi.

MUHALEFETİN GÜNDEMİ LOJİSTİK KÖY

Tekkeköy'de yapımı süren ve Vali Osman Kaymak ile Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın inşaat alanına ziyareti sırasında bazı vatandaşların tepki gösterdiği Lojistik Köy projesiyle ilgili CHP Meclis Üyesi Hatice Sönmez tepkilerin nedenine ilişkin meclis üyelerinin bilgilendirilmesini talep etti.

POLEMİĞİN DEVAM ETMESİNİ İSTEMİYORUZ

Projenin ek hibelerle birlikte 50 milyon Avroluk bütçeye sahip olduğunu ve inşaat çalışmalarının 3 yıldır devam ettiğini ifade eden Büyükşehir Belediye Meclisi Başkanvekili Turan Çakır, "Lojistik Köy'ün yapıldığı arazinin bir bölümü mera arazisiydi. Orada aslında bir elin parmaklarını geçmeyecek sayıda vatandaşımızın itirazı var. Bunu mahkemeye taşıdılar. Mahkeme de inşaatın devam etmesini çok engellemeyecek, kararlar verdi. Olay bundan ibaret. İtiraz eden vatandaşlar 'Burası mera olarak kalsın' mantığıyla itiraz ediyor. Fakat bu Samsun'un büyük bir projesi. Yüzde 95'i bitmiş durumda. Orada bu itirazları yapan bir ya da iki kişi, tabiri caizse belki siyaseten belki ekonomik anlamda 'Bize bu işten bir ekmek çıkar mı?' düşüncesinde. Başkanımızla da görüşmek isteme nedenleri 'Bu meraya neden yapıldı?' demek, görüşüldüğünde polemik devam edecek. Biz de bu polemiğin devam etmesini istemiyoruz. Bir an önce oranın hizmete geçmesini istiyoruz. Çok şükür de sonlanmak üzere, Ocak ayında faaliyete geçecek. Samsunumuza hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

Zerrin SOMUNCU