Samsun Lösemili ve Kan Hastalıklı Çocuklar Derneği (LÖSAM), küçük bedenleriyle büyük bir hastalıkla baş eden çocuklar için gece gündüz demeden özveriyle çalışmaya devam ediyor.

Samsun'da tedavi gören çocuklar ve ailelerine destek olmak için çeşitli etkinlikler düzenleyen LÖSAM üyeleri, bugün de İstiklal Caddesi'nde kermes açtı. Evlerinde hazırladıkları yiyecek malzemelerini satan kadınlar, elde ettikleri gelirleri lösemili çocuklar ve aileleri için kullanacak.

BÜYÜK BİR İLGİYLE KARŞILAŞTIK

Çok mutlu olduklarını ifade eden LÖSAM Yönetim Kurulu Üyesi Sema Danışmaz, yoğun bir katılımın olduğunu dile getirdi. Hem gönüllülerin hem de LÖSAM üyelerinin evlerinde en az 5 çeşit yiyecek hazırladığını aktaran Danışmaz, 'Sabah saatlerinde kermesimizin hazırlığını yaptık, satışa sunduk ve büyük bir ilgiyle karşılaştık. Bu ilgi hepimizi duygulandırdı çünkü ne kadar çok katılım çocuklarımız için o kadar gelir demek. Az önce bir şey yaşadık, bir dede kermesimizin önünden geçti, cebinden parasını çıkardı sonra ürünlere baktı. 'Ben bir şey almasam olur mu?' dedi. Cebinde 2 lirası vardı ve o parayı kermese verdi, ikramlarımızı da kabul etmedi. Konu lösemili çocuklar olduğu zaman herkes destek olmak istiyor' ifadelerini kullandı.

Zeynep Irmak ÖCAL