Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Gaziantep'e gelen KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Fatma Şahin'i makamında ziyaret ederek sohbet etti. Sohbette konuşan Ataoğlu, 'Türkiye Cumhuriyeti Turizm Bakanı ile de bir takım açılışlara da katılmıştık. Birlikte olduğumuz bu açılış süresi içerisindeki duymuş olduğum mutluluğu dile getirmek istiyorum. Bugün yine bir vesile ile kendi evimiz gibi gördüğümüz Gaziantep'e geldik. Buraya geldiğimiz zaman kendi evimizdeymiş gibi hissediyoruz. Türkiye'nin bütün her yerinde yapmış olduğumuz tanıtımlarda gördüğümüz gibi aynı değerde olduğumuzu görüyoruz. Her ildeki bütün tanıtımları da yapmaya devam edeceğiz. Karşılıklı olan ilişkilerimizi de turizm anlamında da güçlendirmek istiyoruz' dedi.
Türkiye'den Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetine çok sayıda öğrenci gittiğini belirten Fatma Şahin, 'Eğitimde çok ciddi bir bağımız vardı şu an sizin dönemizde de Tanıtım ve Turizm ile ilgili kısımda da daha yoğun çalışmak gerekiyor. Bu konuda zaten Gaziantep Büyükşehir olarak ve odalarımızın da yapmaya çalıştığı bir şey. Bugün müzeler şehrindeyiz. Rum Kale ve Zeugması ile çok farklı bir medeniyetin üzerindeyiz. Kültürel miras bizim en büyük gücümüz. Bir de UNESCO'nun lezzet başkenti onayını aldık. Artık Gurme Turizmi ve Gastronomi turizmi dünyada yükselen bir değer. Hem Kıbrıs'ın buraya hem bizlerin oraya daha güçlü ulaşımdan tutun kültürel ve sosyal anlamda kuvvetlendirmemiz gerekiyor. Yeni dönemde konsolosluğun buraya gelmesi bir başlangıç olacak. Memleket bizim biz kardeşiz her zaman bekleriz' diye konuştu.
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu'na Gaziantep'e özgü Kutnu kumaşından yapılmış kravat ve fular hediye etti.
Ataoğlu da Şahin'e hediye taktim etti.

KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Fatma Şahin’i ziyaret etti