Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulan torba kanun tasarısında, sarmalık kıyılmış tütünle ilgili maddenin çıkartılması için Adıyaman Ziraat Odası bünyesinde oluşturulan ve yereldeki bir çok STK'nın yer aldığı Tütün Komisyon Ankara'dan döndü.
Ziraat Odası Başkanı Mehmet Salih Şahan, komisyonun Maliye Bakanı Naci Ağbal ile Meclis Başkanvekili Ahmet Aydın ve milletvekillerinin birlikte görüştüğünü ve Naci Ağbal'ın üreticilerin mağdur edilmeden bu maddeler üzerinde revize çalışmalarının başlatıldığını ifade ettiğini söyledi.
Ziraat Odası Başkanı Şahan, 'İlimiz ekonomisine büyük getirisi olan sarmalık kıyılmış tütünlere torba yasasıyla getirilmek istenen kısıtlamalara ilişkin yapmış olduğumuz çalışmalar oldukça verimli geçmiştir.Bu konuda Başbakanımız üreticilerimizin mağdur olmaması için ilgili bakanlıklara talimat vermiştir.İnşallah almış olduğumuz sözler sonucunda bu maddeler revize edilerek torba yasasından çıkartılıp, sarmalık kıyılmış tütün üretimi eskiden olduğu gibi devam edecektir. Hükümetimiz çiftçilerimize destek konusunda her zamanki hassasiyetini yine göstermiştir. Tütün bizim milli değerimiz haline gelmiştir. Bu değerimizi kaybetmemek için çalışmalarımız bugün olduğu gibi her zaman devam edecektir. Bu sebeple bizlere hiç bir zaman desteklerini esirgemeyen TBMM Başkanvekilimiz Ahmet Aydın'a, milletvekillerimize, gerek yerelde ve gerekse Ankara'da büyük bir duyarlılık göstererek bizleri yalnız bırakmayan tüm sivil toplum kuruluşu başkanlarına ve bu konuda emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunarım' dedi.