Kütahya Belediyesinin de katkılarıyla Hezar Dinari Kültür Merkez'inde törene Diyanet İşleri Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkan Osman Şahin, Vali Yardımcısı Sedat Oktar, Belediye Başkan Yardımcısı Ali İhsan Ertaş, Kütahya İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar, Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik, İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, Kütahya İl Müftü Yardımcıları Veysel Kükrek, Ali Osman Orum, Mehmet Arslaner ile Mehmet Uzunca, bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile öğrencilerin aileleri katıldı.
Öğrenci ve ailelerini tebrik eden Kütahya İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar, 'Hafzını tamamlayan her yavrumuz canlı bir Kur'an-ı Kerim'dir. Yavrularımız bugün çok önemli bir görevi tamamlamış bulunuyor. Ama bununla bitmiyor. Yavrularımız bugün islami ilimlere hafız olarak bir giriş yaptılar. Bundan sonrasının gelmesi lazım. Yavrularımızın okuyup iyi bir hadisçi olması lazım, okuyup iyi bir matematikçi, iyi bir doktor olması lazım. Dolayısıyla hafız öğretmen, hafız doktor ve hafız mühendislerin sayısını artırmamız lazım' diye konuştu.
Diyanet İşleri Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkan Osman Şahin, yavrularını hafızlığa sevk eden ailelere teşekkür etti.
Hafızlığını tamamlayan Bölcek Yatılı Kız Kur'an Kursu'ndan Zeynep Kaplan, Fatma Tekin, Ceyda Ekiz, Vildan Turan ve Sümeyye Gündüz, Fuat Paşa Yatılı Kız Kur'an Kursu'ndan Elif Zoroğlan, Sena Nur Uçar, Ebru Nur Sönmez, Feyza Çalışkan, Remeysa Günevi, Fatma Gül Adal, Beyza Nur Çiçek, Zehra Sağlık ve Ebrar Raha Kalaycı, Dörtyol Hayme Hatun Yatılı Kız Kur'an Kursu'ndan Havva Toksoy, Tuğçe Tuna, Yıldız Kocabay, Zeynep Tetik, Meryem Kabak, Zehra Ersoy, Melek Yektaş, Fatma Çelik ve Nur Sema Çelik ile Parmakören Lalezar Yatılı Kız Kur'an Kursu'ndan Kübra Şahin, Naime Bayezit, Münire Yılmaz, Ayşe Çakır, Elif Özçelik, Asuman Yılmaz, Ayşe Akkuş ve Münteha Kabaağaç'a diploma hediyeleri protokol mensuplarınca takdim edildi. (EFE)

Kütahya’da hafızlık eğitimini tamamlayan 31 kız öğrenci için icazet merasimi