Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü 1. sınıf öğrencileri, mimarlık kavramları dersi için 'Meydanda Farkındalık Oluşturmak' projesi kapsamında Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda çeşitli etkinlikler düzenledi.

Öğrenciler meydanın ortasına koydukları masa üzerine kitaplar koydu. Geçen vatandaşları kitap okumaları konusunda bilgilendiren öğrenciler, vatandaşlarla beraber meydanın ortasında kitap okudu. Öğrenciler meydanın çeşitli yerlerine vatandaşlarla birlikte seksek, ip atlama, yakar top, voleybol ve çeşitli oyunlar oynadı. Vatandaşlarda öğrencilerin farkındalığını memnuniyetle karşılarken, 77 yaşındaki Huriye Erbaş da öğrencilere katılarak onlarla birlikte ip atladı.

İnsanlarda farkındalık oluşturmak için böyle bir uygulama yaptıklarını belirten Mimarlık Bölümü 1. sınıf öğrencisi Gaye İnce, 'İnsanlar meydanları sürekli olarak bir geçiş noktası olarak kullanıyorlar. Buralarda hiç vakit geçirmiyorlar. Meydan bizlerin ve bizler buralarda vakit geçirmemiz lazım. Biz de burada farkındalık meydana getirmek üzere çeşitli aktiviteler yaptık. Umarım amacımızda başarılı oluruz' dedi.

Yaptıkları etkinlikler ile insanların meydanlarda başka şeyler de yapabileceklerine dikkat çekmeyi amaçladıklarını belirten Aslı Tanrıverdi, 'Biz ödevimiz için buraya geldik. Ödevimizin amacı da insanlar meydanları ne için kullanıyor? Bunu göstermeye çalışıyoruz. İnsanlar meydanları sadece geçiş alanları olarak değil, farklı etkinlikler de yapsınlar diye farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. İnsanların dikkatini çekmeye çalışıyoruz. Bu yaptığımız etkinliklerle de dikkat çektiğimizi düşünüyorum' diye konuştu.

Öğrenciler, bu etkinliklerine ödev olarak başladıklarını ancak bu işten zevk aldıkları için zaman zaman tekrar böyle etkinliklere davam edeceklerini söylediler.