Gemlik ilçesinde meydana gelen olayda, 20 gün önce cezaevinden çıkan Zeki Çamlı (30) ile Sultan Ayvaz arasında tartışma çıktı. Daha sonra tekrar oto kiralamaya gelen Çamlı, Sultan A.'nın iş yerine ateş açtı. Bunun üzerine işyerinden çıkan Sultan A.'nın yaşanan kovalamaca sırasında pompalı tüfekle ateş açması sonucu Zeki Çamlı göğsünden, yoldan geçen bir kadın da bacağından yaralandı. Hastaneye kaldırılan Zeki Çamlı hayatını kaybederken, şüpheli olaydan 40 gün sonra teslim oldu.

'Uzaklaştırmak için peşinden gittim'
Bursa 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'kasten adam öldürmek' suçundan müebbet hapis talebiyle hakkında dava açılan sanık son kez hakim karşısına çıktı. Duruşmada ifade veren sanık, 'İş yerimde çay içerken Zeki Çamlı geldi. 'Bana araç vereceksiniz' diyerek küfürler etmeye başladı. Kendisini dışarıya çıkarttım. Bir süre sonra tekrar geldi. Yine küfürler edince tekrar gönderdik. Üçüncüye elinde silahla geldi. Ben elindeki silahı aldım. Dördüncü gelişinde eli cebindeydi, içeri girmedi. Ben yanında tüfek olabileceğini sanarak korkutmak için ayaklarına ateş ettim. Uzaklaştırmak için peşinden gittim. Boğuşma esnasında tüfek patladı' dedi.
Mahkeme heyeti, kısa bir aranın ardından sanığa önce müebbet, sonra iyi hal ve tahrik indirimi uygulayarak, 10 yıl hapis cezası verdi.

Güvenlik kamerasına yansıyan cinayete 10 yıl hapis cezası