BAL'DA 3. LİG ADAYLARI

Bölgesel Amatör Lig'de sezon noktalandı. Samsun takımlarından Ladik, BAL'da kalırken, Havza ve Terme küme düştü. Süper Amatör şampiyonu Çarşamba ve play-aut maçını kazanan Yolspor, BAL'a yükseldi, 3. Lig'in yenri adayları oldu. Samsun takımlarının yer aldığı 4. Grup'ta şampiyon olan Erbaa, 3. Lig'e çıktı.

HAVZA VE TERME DÜŞTÜ

Türkiye Futbol Federasyonu Bölgesel Amatör Lig'de sezon play-aut maçlarının da tamamlanmasıyla 2015-2016 sezonu resmen noktalandı. Sezona Ladik Belediyespor, Havza Belediyespor ve Termespor, Bölgesel Amatör Lig'de başlarken, Ladik Belediyespor, Samsun takımları arasında birinci olup ligde kalmıştı. Termespor ise Samsun takımları arasında küme düşen ilk takım olmuştu. Önceki gün oynanan play-aut maçında Yolspor'a yenilen Havza Belediyespor da tarihinde ilk kez mücadele ettiği Bölgesel Amatör Lig'e veda edip, Süper Amatör Lig'e düştü.

GRUP ŞAMPİYONU 3. LİG'DE

Samsun Süper Amatör Lig şampiyonu Çarşambaspor ile ikinci olup play-aut oynayan Yolspor, BAL vizesi alırken, önümüzdeki yıl Ladik'le birlikte bu iki takım da ilimizi temsil edecek. Öte yandan Samsun takımlarının da yer aldığı 4. Grup'ta şampiyon olan Erbaaspor da, Karaderespor'u yenip adını 3. Lig'e yazdırdı. Aynı gruptaki takımlardan baraj maçlarını kazanan Yeni Amasyaspor, 1926 Bulancakspor, Kastamonu İl Özel İdaresi, Fatsa Belediyespor da önümüzdeki yıl BAL'da olacak. Sinopspor ise baraj maçını kaybederken, bu ili Ayancık Belediyespor temsil edecek.

Selçuk KAYA

Yolspor BAL'landı!