ÖNCE HİNDİSTAN

Samsun Sevindik Boks Spor Kulubü bünyesinde yetişen ve Bursaspor'a transfer olan Samsunlu milli boksör Gizem En, yine işbaşında. Avrupa Boks Şampiyonası 57 kiloda 3. olarak bizlere büyük bir gurur yaşatan Gizeme, Kasım ayı içerisinde Hindistan'da yapılacak Dünya Boks Şampiyonasında boy gösterecek. Birçok şampiyonluğa imza atarak ay-yıldızlı takımda kendine yer bulan Gizem'in hedefi altın madalyayı ülkesine kazandırıp 2018 Gençlik Olimpiyatlarında ringe çıkabilmek.

HAYALİNİN PEŞİNDE

Boks sporunu çok sevdiğini bu alanda birçok başarıya imza attığını belirten Milli sporcu Gizem En, "Öncellikle beni yetiştiren ve değer veren tüm hocalarıma teşekkür ediyorum. Boks artık benim hayatımın vazgeçilmez bir parçası oldu. Onunla yatıp onunla kalkıyor, hatta boş vakitlerimde televizyonda, internette hep boks maçları izliyorum. Hedefim Dünya Şampiyonasında en iyi şekilde mücadele edip 2018 Gençlik Olimpiyatlarında yer almak"dedi.

O İYİ BİR BOKSÖR

Samsunlu Milli Antrenör Ramazan Ballıoğlu ise, "Gizem'le çıktığımız bu yolda önemli adımlar kattetik. O değerli bir eldiven. Ailesinin ona verdiği destek ve bizim eğitimlerimiz onu iyi bir boksör yaptı ve yapmaya devam edecek. Şimdi önümüzde Dünya Şampiyonası var. Orada ringe çıkıp kendi kilomuzda rakiplerimizi devirmek ve 2018 Gençlik Olimpiyatlarına adımızı yazdırmak istiyoruz. Samsun ve ülkemiz için bunun önemli bir yere sahip olduğunun bilinci içerisinde hareket ediyoruz" dedi.

Salim YILDIZ