Kaza, saat 21.00 sıralarında merkez Selçuklu ilçesi Nalçacı Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 19 yaşındaki Mehmet Ali Akar, 42 EEY 92 plakalı yarış motosikletiyle seyir halindeyken Nalçacı Caddesi'nden Demirci Caddesi'ne dönüş yapmak istediği iddia edilen Hakkı P. (35) idaresindeki 42 LS 650 plakalı otomobile çarpmamak için direksiyonu çevirdi. Bu sırada otomobile sürtündükten sonra kontrolden çıkan motosiklet hızla kaldırımda bulunan ışıklı reklam panosuna çarptı. Çarpmanın şiddetiyle motosiklet devrilirken, sürücü de reklam panosuna çarparak ağır yaralandı. Başında kask bulunmasına rağmen aldığı darbe sonucu kanlar içerisinde kalan gencin yardımıma çevredeki vatandaşlar koştu.
'ABİ, ABİ BURADA KAL ABİ'
Kaza sonrası yaralı gencin yardımına gelen bir kişi, nabzını kontrol ettiği yaralı motosiklet sürücüsünü ayık tutmak için yoğun çaba sarf etti. İlk başlarda yaralı gencin yakını olduğu sanılan kişinin, çevreden geçen bir vatandaş olduğu anlaşıldı. Adının Murat Kavalbacak olan genç, ambulansın gelişini beklerken, 'Can çekişiyor. Çok kan kaybetti. Boynu kırık galiba' diyerek sitem etti. Çevredeki vatandaşlara 'arabanızda boyunluk var mı?' diye seslenen Murat Kavalbacak, kendisine uzatılan peçeteyi alarak motosiklet sürücüsünün kanamasını tampon yaparak durdurmaya çalıştı. Ağır yaralanan motosiklet sürücüsünün nefes alması için de elinden geleni yapan Murat Kavalbacak'ın bir ara 'Abi, abi burada kal abi' demesi yürekleri burktu.
YARALI GENCİ AMBULANSA KADAR TAŞIDI
Başına aldığı darbe sonucu ağır yaralanan motosiklet sürücüsü Mehmet Ali Akar'a sağlık görevlilerinin gelmesiyle müdahale edildi. Kaskı çıkarıldıktan sonra boyunluk takılan motosiklet sürücüsü, sedyeye alındıktan sonra ambulansa taşındı. Kazadan sonra yaralı sürücünün başından bir an olsun ayrılmayan Murat Kavalbacak'ın sağlık görevlilerin müdahalesi sırasında da yardım ettiği görüldü. Kazada yaralanan motosiklet sürücüsü Mehmet Ali Akar, ambulansla kaldırıldığı Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.
Motosiklet sürücüsünü tanımadığını söyleyen Murat Kavalbacak, kaza sesini duyduğunu ve yardıma geldiğini söyledi. Kaza sonrası motosiklet sürücüsünün kendi aracına çarptığını iddia eden otomobil sürücüsü Hakkı P., ise ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Kaza sonrası hasar gören yarış motosikleti çekici yardımıyla bulunduğu yerden kaldırılarak oto parka çekildi.
SOSYAL PAYLAŞIM SİTESİNDEKİ PAYLAŞIMLARI DİKKAT ÇEKTİ
Motosiklet tutkunu olduğu öğrenilen Mehmet Ali Akar'ın yaklaşık bir ay önce yarış motosikletini aldığı öne sürüldü. Yarış motosikletiyle çekilmiş fotoğraflarını da sosyal paylaşım sitesinde paylaşan Mehmet Ali Akar'ın 25 Ekim tarihinde düzenlediği bir fotoğrafının açıklama kısmına 'Ölüm gibi bir şey oldu, ama kimse ölmedi' yazması da dikkat çekti.