Hafta sonu sahasında ligin zirvesinde yer alan ve Süper Lig'de 2016 yılında hiç yenilmeyen Torku Konyaspor'u yenerek ligde averajla 10. sıraya kadar yükselen Antalyaspor'da yüzler gülüyor. Güney ekibi Teknik Direktör Jose Morais'in göreve geldiği günde ortaya koyduğu 48 puanı alarak ligi tamamlamayı hedefliyor.

Eto'o'dan takıma yakın ilgi

Antalyaspor Kulübü Başkanı Gültekin Gencer, Antalyaspor'un yerinin her zaman yukarılar olduğunu belirterek, iç sahada alınan galibiyetlerden dolayı mutlu olduklarını kaydetti.

'FUTBOL SEYİRCİYLE GÜZELLEŞİYOR'
Ligin ikinci yarısında kendi sahalarında 1 mağlubiyet bir beraberlik aldıklarını aktaran Gencer, 'Burada yeni stadımızın ve seyircimizin etkisinin ne kadar büyük olduğunu görebiliriz. Her zaman bizi yalnız bırakmayan seyircimizin desteğiyle, rakip üzerinden baskı kurup daha iyi futbol oynuyoruz. Futbol seyirciyle güzelleşiyor. Kendi sahamızda bir de galibiyet olunca taraftarımız ve biz mutlu oluyoruz. Hafta sonu yendiğimiz Torku Konyaspor'un kadrosu değer olarak bizden düşük olsa da, ligin en iyi ve kadrosu en oturmuş koordineli oyun oynayan bir ekipti. 2016 yılında Süper Lig'de hiç yenilmeyen bir takımdı. Bu takıma karşı galip gelen oyuncularımı kutluyorum' diye konuştu.

'HEDEF 48 PUAN'
Antalyaspor'un Jose Morais'le yeniden bir yapılanma içine girdiğini ve yeni bir takım olduklarını vurgulaya Gencer, 'Yavaş yavaş takım olmaya başladık. Her hafta üzerine koyarak ilerliyoruz. Gelecek sezonun planlarını yapmaya başladık. Kalan son 3 maçımızı kazanarak ligi 48 puanla tamamlamak istiyoruz. Hocamız Morais de bu hedefi koymuştu. Bu puanla bu yılki hedefimizi gerçekleştirmiş olacağız. Gelecek sezona takımımıza yeni takviyeler yaparak, ligde daha büyük hedefleri olan bir takım olarak girmek ve hep yarışın içinde kalmak istiyoruz' dedi.

'ETO'O EN GÜZEL CEVABI VERDİ'
Takım Kaptanı Samuel Eto'o'nun performansını da değerlendiren Gencer, 'Eto'o'nun durumunu kamuoyuna bırakıyorum. Eto'o başta Antalya, Türkiye ve dünyada büyük takdir gören bir transfer oldu. İçinde yer aldığı projeler, futbol ahlakı, golleri ve saha içindeki duruşu ile örnek gösterilen bir futbolcu oldu. Herkesin takdirini kazandı ama Antalya'da 10 kişiyi geçmeyen bir grup bizi sürekli eleştirdi. İyi olan şeyleri değil, tam tersi hayal ürünleriyle eleştirme yoluna gidiyorlar. Oyuncumuz en güzel cevabı verdi' ifadelerini kullandı.

'250 BİN EURO ETO'NUN HAKKIDIR'
Antalyaspor'da 20 gol barajı ve asistler için ek prim olduğunun altını çizen Gencer, '20 gole ek prim her zaman vardı Antalyaspor'da. Bizden önceki yönetimler gol başına para veriyordu. Bu durum da takımda bencilliğe neden oluyordu. Biz bundan uzak durduk, olayı 20 gol ve asiste çevirdik. Bu sadece Eto'o için değil santrafor oyuncularımız için de geçerliydi. Eto'o'yu tebrik ediyorum, aldığı ek prim hakkıdır, altının teriyle kazandı. 'Eto'o Antalya'ya tatile geldi' diyenlere en güzel cevabı verdi. 250 bin euroyu cebine koydu. Ömer Şişmanoğlu atsaydı, o da kazanacaktı' dedi.

ETO'O KULÜP TARİHİNE GEÇTİ
Antalyaspor, bu sezon ligde 10 galibiyet, 9 beraberlik ve 12 mağlubiyetle 39 puan toplarken, 45 gol attı, kalesinde ise 50 gol gördü. Kırmızı-beyazlı takımın attığı golün yarısına yakınını, Eto'o tek başına kaydetti.
Bu sezon 30 lig maçında 20 gol atan Eto'o, Antalyaspor tarihine geçti. Antalyaspor'un bir sezonda en fazla gol atan yabancı futbolcusu unvanını elde eden Eto'o, bir yılda 20 gol atan 2. futbolcu oldu. Eto'o, ligin bitimine 3 maç kala Fazlı Ulusal'a ait 20 gollük rekoru kırdı.