İhlas Haber Ajansı (İHA) Samsun Bölge Müdürü Ali Yılmaz Ergen, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı'yı makamında ziyaret etti. Ziyarette açıklamalarda bulunan Başkan İshak Taşçı, Atakum Belediyesi olarak çalışmalarının hızlı bir şekilde sürdüğünü, 2016-2017 yılının proje ve açılışlar bakımından yoğun bir yıl olacağını belirtti.

Atakum, örnek belediye

Atakum Belediyesi olarak birçok alanda rekorlara imza attıklarını ifade eden Başkan Taşçı, 2015 yılı içerisinde 5 bin 600 konutluk inşaat ruhsatıyla Karadeniz Bölgesi'nin rekorunu kırdıklarını vurguladı.

"55'TE 55 PROJESİNDE YÜZDE 50'Yİ YAKALADIK"

Ziyaret esnasında açıklamalarda bulunan Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, "Hızla büyüyen bir ilçe olmamız hasebiyle özellikle 2015 yılında 12 bin nüfus artışıyla Karadeniz'in rekorunu kırdık. Türkiye'de nüfus artış sayısı itibariyle de üçüncü olduk. Bu hızlı gelişmemiz aynı zamanda projelerimizi de hızlı bir şekilde hayata geçirmemizi gerektiriyor. Atakum Belediyesi olarak '55'te 55' projeleri kapsamında yürütmüş olduğumuz projelerde şu an itibariyle yüzde 50'yi yakalamış bulunmaktayız. Özelikle 2016-2017 projelerin açılış ve devam etmesi bakından yoğun bir dönem olacak. Sadece Mayıs ayı içerisinde Hobi Bahçesi, Çakırlar Köyü Konağı, Akalan Köyü Konağı, Büyükoyumca Çocuk Kreşimizin açılışlarını hızlı bir şekilde gerçekleştireceğiz. Aynı zamanda Mevlana Mahallesi Spor Tesisleri, Çakırlar Spor Tesisleri ve Kır Düğün alanının açılışını gerçekleştireceğiz. Bu ay içerisinde Taflan Düğün Salonu'nun inşaatına başlıyoruz. 2016 yılı içerisinde ihalesini gerçekleştireceğimiz Lozan Çarşı Caddesi AVM projesi ve bu yıl sonuna kadar ihalesine çıkmayı hedeflediğimiz Akvaryum Park ve Döner Kule Restorant 2016 yılı içerisinde start alacak. Seyir Tesisleri projemizin hızla devam ediyor. Muhtemelen 2016 sonuna kadar bitirmeyi hedefliyoruz" dedi.

"ATAKUM BELEDİYESİ BİR DİNAMO GİBİ ÇALIŞIYOR"

Başkan Taşçı açıklamasının devamında şunları söyledi: "Atakum ilçesine dört koldan bütün projeleri hayata geçirecek, Atakum ilçe halkına bu projelerin mutluluğunu yaşatacak çalışmalar içerisinde bulunuyoruz. Karadeniz'in en hızlı büyüyen ilçesiyiz. Gerek nüfus artışı gerekse inşaat sektörünün Karadeniz'de bir numaralı ilçesi Atakum. Sadece 2015 yılı içerisinde 5 bin 600 konutluk inşaat ruhsatıyla yine Karadeniz'in rekorunu kırdı. Bu manada Atakum ilçesi özellikle çevre ilçe ve illerden ciddi anlamda göç alıyor. Atakum bir nevi Karadeniz'in küçük İstanbul modeli. Özellikle Doğu Karadeniz ve İç Anadolu Bölgesi'nden ciddi anlamda göç almakta. Bu da bizi bölgenin lideri olan bir ilçe konumuna getiriyor. Araç sayılarımızda yüzde 50 civarında bir artış olacak. Yaz aylarına daha güçlü bir şekilde giriyoruz. Taflan bölgesine kurmuş olduğumuz Kilitli Taş Parke Tesisleri'nde günlük 30 bin adet taş üretimi yapıyoruz. Üretilen bu taşlar ertesi günü Atakum'un bütün cadde ve sokaklarına döşeniyor. Yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Son bir yıl içerisinde 205 bin metrekare kilit taş parke uygulamasıyla ilçeler arasında bir rekor kırdık. Atakum Belediyesi'nin geçmiş tarihlerinde 25 bin metrekareyi geçemezken sadece son bir yılda fabrikamızın da üretime geçmesiyle bir yılda 205 bin metrekareyle bire 10 bir artışla hızla ilerliyoruz. Çünkü Atakum'un hızla gelişmesi ihtiyaçları hızlı bir şekilde yerine getirmemizi gerektiriyor. Halkımıza hizmet için Atakum Belediyesi bir dinamo gibi çalışıyor.'

Görüşme sonunda Başkanı Taşçı, İhlas Haber Ajansı Samsun Bölge Müdürü Ali Yılmaz Ergen'e üzerinde ismi yazılı olan ajanda hediye etti.