PTT 1. Lig'de play-off mücadelesi veren ve son hafta Balıkesirspor deplasmanında 1-0'lık mağlubiyetle dönen Samsunspor'da, gözler diğer maçlara çevrildi. Kalan son iki haftada 2 galibiyet alması gereken Samsunspor'un, 2 galibiyet alması bile yetmeyebilir. Rakiplerinin oynayacağı maçlar son derece önemliyken, matematiksel olarak play-off iddiaları halen daha devam ediyor.

İşte play-off'a kalmak için olması gerekenler;

Giresunspor

49 puanla 5. sırada bulunan Giresunspor, play-off'lara kalmak için en iddialı takım olarak görülüyor. Ligin 33. haftasında deplasmanda Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'la karşılaşacak olan Giresunspor, bu mücadeleden en az 1 puan çıkarmak için oynayacak. Giresunspor'un beraberliği ya da galibiyeti Samsunspor'u çok fazla ilgilendirmiyor. Bunun nedeni ise Giresunspor'a karşı Samsunspor'un ikili averajda kötü durumda olması. Giresunspor 2 maçını kaybetse dahi, Samsunspor Giresunspor'u geçemiyor.

Giresunspor GBB maçında 1 puan alıp, içeride de Alanyaspor maçında 1 puan ya da 3 puan aldığı takdirde, kesin olarak play-off'ta..

Elazığspor:

Son hafta Karabükspor maçında yaşananlar ve ceza alacak futbolcuları düşünüldüğünde, 46 puanda bulunan Elazığspor, play-off potasının en sıkıntılı takımlarından bir tanesi olarak görülüyor. Tom ve Binya'nın ceza alacak olması ve gelecek hafta kendi evinde küme düşme mücadelesi verecek olan Şanlıurfaspor ile oynayacak olması, Elazığ temsilcisini düşündürüyor. Şanlıurfaspor maçında deplasman takımının düşmemek için en az 1 puana oynayacağı düşünüldüğünde, Elazığspor Urfa maçından beraberlikle ayrılabilir. Beraberlik olmadığı ve Elazığspor'un yenmesi halinde ise, Elazığ temsilcisi puanını 49 yaparak ilk 6 iddiasını sürdürür. Son hafta, şampiyon Adanaspor deplasmanına gidecek olan Elazığ, hedefsiz ve psikolojik olarak ligden kopan Adana'dan galibiyet koparabilir. Fakat her sene olduğu gibi, ligde hedefi kalmayan takımların son haftalarda yaşanabilecek şaibe iddialarına karşı direnç gösterdiğini de göz ardı etmemek gerekir. Elazığspor Şanlıurfaspor maçını kazanır ve Adanaspor maçından mağlubiyetle ayrılırsa, 49 puanda kalır.

Balıkesirspor:

Play-off'a kalma yarışında son iki hafta kalırken, Balıkesirspor'un deplasmanda hedefsiz Boluspor'la karşılaşması, Balkes'in şansını arttırıyor. Fakat deplasmanlarda kötü oynayan Balıkesirspor'un, Bolu maçından 3 puan çıkarmasının ihtimali oldukça zor görünüyor. Balıkesir Bolu deplasmanından 3 puan çıkardığı takdirde, Samsunspor 2'de 2 yapsa dahi play-off'lara kalamıyor. 49 puana çıkan Balıkesir'e karşı ikili averajda geride olan Samsunspor için lig gelecek hafta bitiyor. Balkes'in Bolu'dan 3 puanla dönememesi halinde ise, son hafta kendi evinde belki de küme düşmemek için mücadele edecek olan 1461 Trabzonspor maçını kazanması gerekiyor. 1461 Trabzonspor'un 1 puan için oynama ihtimali düşünüldüğünde, son hafta Balıkesirspor - 1461 Trabzonspor maçı en zor ve en çekişmeli maçlardan bir tanesi olacak diyebiliriz.

Gaziantep Büyükşehir Belediyespor:

44 puanla Samsunspor'un 1 puan üstünde olan Antep temsilcisi, gelecek hafta Giresunspor'u konuk ediyor. Deplasman takımının ilk 6 iddiası düşünüldüğünde, Giresunspor'un maçtan en az 1 puan almak isteyeceği biliniyor. Bu nedenle, Gaziantep'in işi son derece zor görünüyor. Son hafta küme düşmeme mücadelesi veren Denizlispor'la deplasmanda karşılaşacak olan Antep temsilcisinin, bu maçı da son derece zor olacak gibi görünüyor. Giresunspor'la berabere kalması ve Denizli'ye mağlup olması halinde GBB'nin play-off hayalleri suya düşüyor.

Samsunspor:

Samsunspor için ihtimalleri değerlendirmek gerekirse, Samsunspor'un tek ihtimali iki maçını da kazanması gerekiyor. İçeride Yeni Malatya galibiyeti ve son hafta ligden düşen Kayseri Erciyes galibiyeti, Samsunspor'u 49 puana getiriyor. Rakiplerin istenilen sonuçları alması halinde ise, Samsunspor'un ilk 6'da yer alması mümkün görünüyor. Yine de, birçok ihtimalin bir arada olması gerektiği düşünüldüğünde, 2 maçın kazanılmasının yetmeme şansı da bulunuyor...

ÖZETLE:

Giresunspor: Samsunspor'un Giresunspor'u geçme şansı bulunmuyor.

Elazığspor: Kalan iki maçta en fazla 3 puan aldığı takdirde, Samsunspor ikili averajla Elazığspor'u geçebiliyor.

Balıkesirspor: Bolu deplasmanından puan kaybı ve içeride kümede kalma mücadelesi veren 1461 Trabzonspor maçından puan kaybı yaşaması halinde Samsunspor Balıkesirspor'u geçebiliyor. Özetle: Balıkesir son iki haftada galip gelmemeli diyebiliriz.

Gaziantep Büyükşehir Belediye: Kendi evinde zorlu Giresunspor maçı ve deplasmanda kümede kalma mücadelesi veren Denizlispor maçı Gaziantep temsilcisinin işini zorlaştırıyor.

Yeni Malatyaspor: Bugün oynayacağı Karşıyaka maçını kazanması halinde puanını 44 yapan Malatyaspor ile gelecek hafta karşılaşacak olan Samsunspor, rakibini yendiği takdirde play-off potasının dışına atıyor...

SON İKİ HAFTA