AŞT, 20 Ekim Cuma günü saat 20.00'de perdelerini açıyor. Geçen yıl 27 Ekim'de perdelerini açan AŞT, bu yıl sezon açılışını bir hafta öne çekti. AŞT'nin mevcut salonunun Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin yürüttüğü Kent Müzesi çalışmaları dahilinde tadilata alınmasından dolayı, sezon açılışı Antalya Havalimanı yolu üzerinde bulunan ve bir ilk olacak Mall Of Antalya Sahnesi'nde, Özer Tunca'nın yazıp yönettiği 'Oyun Oyun İçinde' adlı oyunla gerçekleşecek. AŞT, geçen yılki oyunlara ek olarak Ali Eyidoğan'ın yazıp yönettiği 'Zümrüd-ü Anka' adlı çocuk oyunu ile Nazım Hikmet'in 1939 yılında yazdığı 'Kafatası' adlı oyununu Engin Alkan'ın düzenlemesi ve rejisiyle yine bir ilki gerçekleştirerek sahneleyecek.

Türkiye'den davet edilen tek kurum AŞT
Sadece Türkiye'de değil, dünyada da çalışmaları ve kurduğu sistemle dikkatleri üzerinde toplayan AŞT, Danimarka ASSİTEJ (Dünya Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Birliği) ve Türkiye ASSİTEJ'in birlikte organize ettiği çocuk ve gençlik tiyatroları üzerine yapılacak olan atölye çalışmasına davet edilen Türkiye'nin tek kurum tiyatrosu olma onurunu yaşıyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, yakında Avrupa'da yaşayan Türk yurttaşları memnun edecek bir sürprizle Avrupa'nın 5 ayrı ülkesinde, 10 ayrı şehrin dahil olacağı Büyük Avrupa Turnesine çıkacak. Bu turnenin, Engin Alkan'ın yazıp yönettiği geçen sezon gişe rekorları kıran 'Huysuz' adlı müzikal komedi oyunuyla gerçekleştirilmesi hedefleniyor.

Rekorlara imza attı
AŞT, bünyesinde Kukla Tiyatrosu Birimi, Çocuk ve Gençlik Tiyatrosu Birimi ve Yetişkin Tiyatrosu Birimi'ni barındıran Türkiye'nin tek kurum tiyatrosu olarak, dünyada bir yıllık program yapabilen tek tiyatro olma özelliğini taşıyor. AŞT, geçen sezon 180 günlük sezonda 211 temsil ile 56 bin 730 seyirciye ulaşarak hem Antalya'da, hem Türkiye'de, hem de dünya genelinde oyunlar sergileyerek başarılması güç bir rekora imza attı. Şu an repertuarında 6 ayrı çocuk oyunu, 6 ayrı büyük oyunu, 2 ayrı kukla oyunu ile toplam 14 oyun bulunan AŞT, bu başarılarıyla Antalya'nın yanı sıra Türkiye'deki tiyatro severlerin takdirini kazandı. Geçen yıl dağıtılan Tiyatro Gazetesi Ödülleri'nde en iyi çocuk oyunu, en iyi tiyatro afişi, tiyatro emek ödülü ve AŞT Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Özgür'ün aldığı yılın tiyatro adamı ödülü ile başarılarını taçlandırdı.

2018 yılında 2 salon müjdesi
AŞT Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Özgür ekibi ile birlikte büyük bir heyecanla sezon açılışına yoğunlaştıklarını belirterek, 'AŞT ilk kez bir AVM'de kendi sahnesini açıyor. 212 kişilik yeni bir sahne açıyoruz. Hem yeni sahnemizi hem sezonumuzu böylece 20 Ekim'de açmış olacağız' dedi. AŞT'nin önemini vurgulayan Mehmet Özgür, '1983 yılından beri aralıksız olarak perde açan Türkiye'nin tek belediye tiyatrosu olma unvanına sahip tiyatromuz 2015 yılında Büyükşehir Belediye Başkanımız Menderes Türel'in büyük desteği sayesinde son 20 yıldır Türkiye'de başarılamamış olan şehir tiyatrosu kurumlaşmasını hayata geçirerek şehir tiyatrosuna dönüşmüştür. Şehir Tiyatromuz, son 3 yıldır yaptığı sanatsal hamlelerle, gerçekleştirdiği ilklerle Türkiye'de adından sıkça bahsettiren bir kurum haline gelmiştir. Bunun dışında Doğu Garajı bölgesinde bulunan Nekropol alanında yapılan Kültür Merkezi içerisinde biri 650 diğer 200 kişilik 2 salon daha 2018 ortalarında seyircimizin hizmetine sunulacaktır.'

En fazla sahneye sahip şehir tiyatrosu olacak
Özgür, 'Yine bir ilki gerçekleştirerek mevcut salonumuzun altında şehrimizin çocuklarına 120 kişilik bir kukla tiyatrosu sahnesi inşa edilecektir. Çocuk sahibi olan seyircilerimiz akşamları oyun izlemeye geldiklerinde çocuklarının da aynı anda aşağıdaki kukla tiyatrosunda kukla oyunu izlemeleri sağlanacaktır. Antalyalı tiyatro severlerin her zaman en güzelini ve en kalitelisini hak ettiğini düşündüğümüz için şehrin tiyatrosu olarak şehrin her yerinde olma gayretimiz bize kıymetli seyircilerimize bir sürpriz daha yapma olanağı sağladı. Şehrimizi ülkemizde ve dünyada kültür ve sanat anlamında temsil eden Şehir Tiyatromuz seyircisinden aldığı güç ile her geçen gün daha da gelişerek yoluna devam etmektedir. 2019 yılına gelmeden Türkiye'nin en fazla sahneye sahip olan şehir tiyatrosu olacağımızın müjdesini şimdiden veriyoruz' dedi.

AŞT, dünya sahnelerine çıkıyor