Müdürlük bahçesinde düzenlenen dağıtım törenine Vali İbrahim Halil Çomaktekin de katıldı. Törende konuşan Vali Çomaktekin, 'Küçükbaş hayvancılığı, hayvancılık politikası içerisinde çok önemli bir alandır' dedi.

Çomaktekin şöyle devam etti: 'Kırsal alanda yaşayan vatandaşlarımızın gelir düzeyinin yükseltilmesi, buna bağlı olarak hayvancılığın gelişmesi ve hayvancılıktan ülkemizin mili ekonomisine katkı sunma, kırsaldaki vatandaşların göçünü kesme ve kırsal alandaki meraların en iyi şekilde değerlendirilmesi için hayvancılığın desteklenmesi çok önemlidir. Küçükbaş hayvancılığın gelişmesi için önemli bir husus da meraların ıslahıdır. Meralar iyi ıslah edildiği zaman hayvancılık gelişir. Böylece hayvancılık açısından önemli bir girdi maliyeti olan yem maliyeti düşmüş olacak ve dolayısıyla da hayvancılık daha cazip bir hale gelecek.'

Sağlıklı beslenme için kırmızı etin çok önemli olduğunu, insan sağlığı, zeka düzeyinin yüksek olması ve güçlü olmak için kırmızı etin yenmesi gerektiğine değinen İbrahim Halil Çomaktekin, dağıtılan hayvanların et ve süt bakımından zengin, hayvan neslinin artarak devam etmesi için özellikle seçildiğini söyledi.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Lokman Gültekin'in de projenin detayları hakkında bilgiler sunduğu programda hayvanlar kura ile hak sahiplerine teslim edildi.