Gaziosmanpaşa Belediyesi, ilçe genelinde yaptığı çalışmalara bir yenisini daha ekledi. İçerisinde diksiyon, giyim, iğne oyası, ahşap boyama gibi 22 farklı branşta eğitim verebilecek Karayolları Bilgi Evi ve Kadın Sanat Merkezi'nin açılışı yapıldı. Merkezin açılışına Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, çok sayıda vatandaş ve öğrenci katıldı. Açılışta bilgi evi öğrencilerinden oluşan bir grup mini bir konser gerçekleştirdi. Daha sonra resim kursu öğrencilerinden oluşan atölye çalışması alanına uğrayan Başkan Usta'ya öğrenciler ebru yapımını gösterdi.
'Çocuklar bilgi evlerinde ihtiyaç duydukları alanlarda destekleniyor'
Çocuklarla birlikte atölye çalışmasına katılan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, 'Eğitim ve öğretimin dışında sosyal, sanatsal ve sportif alanda ihtiyaçları desteklemek amaçlı çocuklarla birlikte oluyoruz. Bugün burada ilk kez resim yapmaya başlayan çocukların yaptığı resimler sergileniyor. Onlarla beraber resim yapmaya çalışıyoruz. Eğitim çocuklar için elbette olmazsa olmaz. Bunun yanında onların sosyal hayatlarını etkileyen hatta motivasyonlarına olumlu katkı sağlayan bu tür faaliyetlerin olması kuşkusuz çocukların hayalleri. Çocuklar, bilgi evlerinde ihtiyaç duydukları ve yeteneklerine göre alanlarda destekleniyor' dedi.
Bilgi Evi'ne geldikten sonra gitar çalmayı öğrenen Yusuf Sevinç, 'Buraya gelmeden önce gitar çalmayı bilmiyordum, burada öğrendim ve herkese de tavsiye ediyorum. Resim kursunda resim yapmayı, gitar kursunda gitar çalmayı öğrendim. Bunun yanı sıra derslerimi de geliştirdim' diye konuştu.

Gaziosmanpaşa yeni bilgi evine kavuştu