Salıpazarı Ziraat Odası Başkanı Fatih Örenç, CHP İl Başkanı Tufan Akcagöz'ü ziyaret etti.

Örenç, son günlerde fındıkta fiyat düşüşünün üretici üzerindeki olumsuz etki yaptığını, sezon başında 14 liraya çıkan fiyatın 7 liraya düştüğünü, bunun en önemli nedenlerinden birisinin yabancı fındık tüccarları ve fabrika patronları olduğunu ileri sürdü.

Örenç, Tarım Bakanı Faruk Çelik'in TMO'yu devreye sokarak 50 bin ton müdahil alım yapılacağını söylediğini belirterek, "Ancak her nasılsa ve kim engellediyse, bu vaad yerine getirilmedi ve fındık üreticisi adeta şok içinde. Üretici, maliyetin altında fiyat biçilen fındığını çürütüp, yine de satmayacağını söylüyor. Bu açmazdan mutlaka ve tez zamanda kurtulmalı ve bu sorun çözülmelidir" ifadelerini kullandı.

CEVABI İLK SEÇİMDE VERİLMELİ
CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz ise "Fındık üreticisinin sorununu görmezden gelen siyasi anlayış, kalıcı değil, gidicidir. Sadece Salıpazarı değil, Ayvacık'ta ve Çarşamba'da da ve hatta Terme'de de fındık üreticisi çoğunlukta. Bu sorun, görmezden gelinecek bir sorun değildir. TMO'nun mutlaka sübvanse bir takım tedbirleri alması gerekiyor. Yoksa bu durum zulüm haline gelir ki, fındık üreticisinin artık buna tahammül edecek gücü ve takati kalmamıştır. Yöremizin altını fındık olduğuna göre, üreticinin düğünü, bayramı, hastalığı, sağlığı hep fındık fiyatına endekslidir. Kedinin fareyle oynadığı gibi fındık üreticisiyle oynanmaktadır. Köylüye sadece oy gözüyle bakanlar olabilir ama köylü de kendisine bu gözle bakanlara gereken cevabı, ilk seçimde vermelidir' diye konuştu.