Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Samsun İl Başkanı Taner Tekin, hafta içi her gün Haberaks TV ekranlarında yayımlanan Burcu Düzgün'ün hazırlayıp sunduğu 'Haberin Sesi' programına konuk oldu.

Tekin, MHP'nin sayısal verilerle ifade edilecek bir parti olmadığını söyledi. Tekin, "MHP, üç vekille girdiği mecliste de, kırk vekille girdiği bir mecliste de etkin olmuş bir parti. Bugün halla kilit parti konumunda. Gönül daha iyi sonuçlar almayı ister ama bu sonucu bahane ederek de MHP'de değişikliğe gitmek aceleci bir yaklaşım. Farklı bir genel başkan adayını destekleyebilirler, bu demokratik haktır. Zaten MHP'nin 2018'de olağan kongresi var, bu durum da bu kadar acele etmek anlamsız" diye konuştu.

SABIRLI OLMAK LAZIM
MHP'de başlayan olağanüstü kurultay sürecinin, mahkeme kararıyla durdurulması konusunu da yorumlayan Tekin, "Bir önceki mahkemenin verdiği bir karar var, Akşener ve Oğan'ın yaptığı benzetmelere bu kararı veren mahkemeyi sormak isterim. Bu tarz yorumlar işine geldiği gibi yorumlamaktır. Süreç benim istediğim gibi sonuçlanırsa iyi hukuki, benim isteğim dışıysa hukuksuz. Bu çok yakışır bir karar değil. Mahkeme olağanüstü kongre kararı verdiğinde zafer çığlıkları atan şahıslar, Türkiye'de hukuku baş üstünde tutan arkadaşlarımıza şimdi bu tip yorumlar yakışmıyor. Bu da sonuçlanacak beklemek sabırlı olmak lazım. Hukukun üstünlüğüne inanıyorum. Mahkemeler en doğru kararı verecektir" ifadelerini kullandı.

PARALEL YAPI MHP'Yİ KALKAN GÖRÜYOR
Tekin soru üzerine MHP Genel Başkanı Bahçeli ve Meral Akşener arasında geçen paralel yapı polamiğini de şu sözlerle değerlendirdi: "MHP'nin paralel yapıyla mücadelesi yeni değil. Biz bu mücadeleyi uzun süredir veriyoruz. Paralel yapı diye adlandırlan bu yapının Türkiye'de bir çok kurum ve kuruluşu ele geçirmeye çalıştığını biz daha önceden de biliyorduk. Bu konuda da hükümeti uyarmıştık. Bu mücadeleyi gerek taban da gerekse genel merkez boyutunda veriyorduk. Özellikle paralel yapıyla AK Parti'nin arası açıldıktan sonra paralel yapı mücadelesi de terör örgütü yapılanmasına dönüştü. Bu yapı doğal olarak bir savunma mekanizması geliştiriyor ve siyasi bir kalkan arıyor ama biz buna müsade etmeyiz. İsim üzerinden söylemiyorum bunu ama biz buna izin vermeyiz. Genel Başkanımız Devlet Bahçeli'nin elinde gerçekten inandırıcı bir şeyler olmadan bu tarz söylemlerde bulunmaz.Taraflı tarafsız bu konuda liderimize herkesin güveni tam."

Pirsu DÜZGÜN