OMÜ Diş Hekimliği Fakültesi 2017-2018 eğitim ve öğretim yılı 'Akademik Kurul Toplantısı' yapıldı. Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç'in katılımıyla gerçekleşen toplantıda, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selim Arıcı ile fakültenin öğretim elemanları da hazır bulundu.

'OMÜ Diş Hekimliği 16. sırada'
Toplantı, Dekan Prof. Dr. Selim Arıcı'nın Fakültenin mevut durumunu değerlendirdiği sunumla başladı. Toplam öğrenci sayısının, öğretim elemanı sayısının ve Fakültenin çıkardığı yayın sayısının yıllara göre dağılımını rakamlar vererek açıklayan Dekan Selim Arıcı, OMÜ Diş Hekimliği Fakültesinin başarı sıralamasında 40 fakülte arasında 16. sırada olduğunu kaydetti.

'Fakültenin araştırma kurulu oluşturması gerekli'
Fakültenin çözüm bekleyen birçok sorunu olduğunu da ifade eden Prof. Dr. Selim Arıcı, öğrenci danışmanlığının etkili bir şekilde yapılmamasını ve öğrenci otomasyon sisteminin elden geçirilme gerekliliğini, bir an önce çözülmesini gereken sorunlar olarak değerlendirdi. Dekan Arıcı, Rektörlüğün başlattığı araştırma politikalarına katkıda bulunabilmek için de çalışmaları kontrol edecek ve aktif çalışacak bir araştırma kurulunun bir an önce oluşturulması gerektiğini sözlerine ekledi.

'Bize ulaşabileceğiniz her yol açık'
Sağlıklı iletişim kurmanın önemine dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç ise, 'Sorunların söylentiye dönüşmeden çözülmesi için bize ulaşılabilecek her yolu açık tutuyoruz. Bunun için haftanın her salı gününü açık kapı günü ilan ettik. Her kesimden çalışanın isteğini, problemini dile getirdiği bir ortam oluşturmaya çalışıyoruz. Bu nedenle akademik kurul toplantılarına da mümkün olduğunca katılmaya çalıştığımı sizinle daha önce de paylaşmıştım' dedi.

'TTO'lar üniversite ile sanayiciyi buluşturacak arayüz'
Üniversite ile sanayi iş birliğinin önemine de değinen Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç, '5 uzman yerleştirerek aktif hâle getirdiğimiz Teknoloji Transfer Ofislerini (TTO) ayrıca bir arayüz olarak da kullanmak niyetindeyiz. TTO'lar hem sanayicinin ihtiyaçlarını tespit edecek hem de akademisyenle sanayiciyi buluşturacak' açıklamasını yaptı.

'Projelerimiz Samsun'un odaklanması gereken alanlarında'
Rektörlüğün araştırma üniversitesi olmak için hazırlıklara başladığını da dile getiren Bilgiç, bu kapsamda başvurulan projeler hakkında da bilgi verdi. Samsun'un odaklanması gereken alanlarında projeler hazırladıklarını kaydeden Rektör Bilgiç, '2 projemiz, 2 aşamayı geçti. Aslında bu projeler daha çok akademisyenlerin görevi ama biz Rektörlük olarak bu alanda öncülük ediyoruz' diye konuştu.
Diş Hekimliği Fakültesi öğretim elemanlarının sorularını yanıtlayarak sorunlarını dinleyen Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç, öğretim elemanlarına başarılı bir eğitim ve öğretim yılı dileyerek toplantıyı sonlandırdı.

OMÜ Diş Hekimliği 16. sırada