Samsun'da Yabancılar Çarşısı esnafı yaz sezonu hazırlıklarına başladı. Esnafın yeni sezon için umutlu olduğunu söyleyen Yabancılar Çarşısı Çarşı Yönetimi Başkanı Ali Akyüz, ''Esnaf yaz için kampanyalar hazırlıyor'' şeklinde konuştu.

10 BİN KİŞİ EKMEK YİYOR
Yabancılar Çarşısı'nda 10 bin kişinin ekmek yediğini ifade eden Çarşı Yönetimi Başkanı Ali Akyüz ''Yaz bizim için çok önemli. Kış her zaman donuk geçiyor. Yaz mevsimine bir ay önceden hazırlanmaya başlıyoruz, daha çok çeşitli ürünler getiriyoruz. Yaz aylarında en çok yerli ve yabancı turistler geliyor, şehrin atmosferi değişiyor. Okullar kapandığı zaman da insanlar Samsun'a tatile geliyor, o yüzden umutla bakıyoruz. Bol çeşitle, her yer rengarenk oluyor. Yalnızca yabancılar pazarı esnafı değil tüm Samsun esnafı için önemli bir dönem. 6-7 ayın eksiğini bu zamanda kapatıyoruz. Esnaf şu anda umutlu, hazırlıklarını yapıyor bir yandan da yaz için kampanyalar hazırlıyor. Daha önceki senelerden iyi geçeceğini düşünüyoruz. Çünkü son 15-20 gündür, geçen yıla nazaran bilançolara göre biraz daha fazla ticaret yaptık. Bu yaz iyi geçecek diye umut ediyoruz. Bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmayan Samsun halkına ve pazar konusunda destek olan tüm bürokrasilere teşekkür ediyorum'' diye konuştu.

AKYÜZ, TEK ADAY
Çarşı Yönetiminin olağan kongresinin bugün olacağını kaydeden Akyüz, ''Seçimde tekrar adayım. Çarşı içinde el birliğiyle çalışıyoruz, mücadelemizi veriyoruz. Esnaf da çalışmalarımızı beğendiği için karşımıza bir aday çıkmadı. Bugün çarşı içinde kongremizi gerçekleştireceğiz, tüm Samsunluları bekliyoruz'' dedi.

Zerrin SOMUNCU