Dünya Güreş Birliği (UWW) ve Türkiye Güreş Federasyonu tarafından Ortaca Belediyesi'nin desteğiyle düzenlenen Plaj Güreşi Şampiyonası'na 18 ülkeden yaklaşık 350 sporcu katıldı.
UWW Başkanı Nenad Laloviç, şampiyonaya Dünya'nın en seçkin plaj güreşi sporcularının katıldığını söyledi.
Eşsiz güzellikteki İztuzu Sahilini ve Dalyan'ı korumaya devam edeceklerini belirten Laloviç, 'çünkü bizim sporumuzda en az Dalyan'da ki binlerce yıllık tarihi eserler ve doğa kadar eski. Bizde bu tarihin bir parçası olduğumuza inanıyoruz. Dünya'nın çeşitli yerlerinden buraya gelen sporculara ve şampiyonada emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Dine, ırka, rengine bakmadan biz hepimiz bu plajda kardeşiz' diye konuştu.
Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, Dünya Güreş Birliği'nin 2017 faaliyet programında yer alan Plaj Güreşi Şampiyonası'nın Türkiye'de yapılmasını uygun gören Birlik başkanı ve yetkililerine teşekkür ettiğini ifade etti.
Şampiyonayı sadece spor karşılaşması olarak değil, ülkenin tanıtımı açısından önemli bir tanıtım unsuru gibi gördüklerini aktaran Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, şunları kaydetti:
'Spor ulusların yakınlaşması ve ön yargıları kırmak için önemli görev görür. Sporcuların buradan ülkelerine güzel duygular ile gideceklerini düşünüyoruz. Sizleri ağırlamaktan mutluluk duyuyorum. Hepinizin ülkemiz adına birer turizm elçisi olarak döneceğini umut ediyorum.'
Şampiyonanın final karşılaşmaları 15 Ekim'de Ortaca Yağlı Güreşleri ile aynı gün ve yerde yapılacak.

Dalyan’da Dünya Plaj Güreşi Şampiyonası