Karadeniz Bölgesi'nde tek olacak müze ilgili bilgi alan Vali Şahin ile Başkan Yılmaz, inşaatının 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'na yetiştirilmesini istedi.

19 Mayıs 1919 ruhu burada yaşatılacak

Tarihi mirası Milli Mücadele'yi başlatmak üzere Samsun'a ayak basan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bağımsız Türkiye Cumhuriyeti'ne giden süreçle bütünleştirip ziyaretçilere zamanda yolculuk yaptıracak olan Panorama 1919 Müzesi inşaatı hızla devam ediyor. Samsun tarihi, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin işbirliği ile hayata geçecek müzede ölümsüzleşiyor.

Panorama 1919 Müzesi ve çok amaçlı salonu gezen Samsun Valisi İbrahim Şahin ile Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, müzeye yerleştirilen ve Atatürk'ün Havza'ya gezerken yöre halkı tarafından karşılanışını anlatan dev görseli inceleyip, yetkililerden bilgi aldı. Yoğun olarak süren inşaatın aşamalarını yerinde gören Vali Şahin ile Başkan Yılmaz, imalatların daha da hızlandırılmasını istedi.

'SAMSUN İÇİN BÜYÜK BİR TURİZM ESERİ OLACAK'

Panorama 1919 Müzesi ile ilgili değerlendirmede bulunan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, 'Panoramik, yani sizi sağınızdan, solunuzdan, üstünüzden tamamen kuşatan kubbe halinde bir resim. Samsun'da açılışını yapacağımız bu müze, üstü kapalı olan tek panoramik müze olarak Karadeniz Bölgesi'nde bir ilk olma özelliği taşıyacak. O gün 1919'da Samsun'da yaşanan İstiklal Mücadelesi bugün bu müzede resmediliyor. Samsunlular buraya geldiklerinde Samsun'a çıkılana dek verilen mücadeleyi, vatan için ne canların feda edildiğini, toprağa dökülen kanların al bayrağımıza nasıl renk olduğunu bir film izler gibi Kurtuluş coşkusunu yüreklerinde hissedecekler. Burada bir ürünü, halkımızın beğenisine sunacağız. Belki iddialı söylüyoruz ama gerçekten böylesine bir müze, Samsun için büyük bir turizm eseri olacak" ifadelerini kullandı.