Ülkede yaşanan ekonomik krizin maliyetinin, her geçen gün daha çok gözler önüne serildiğini ve uygulanan ekonomik politikaların, vatandaşın üzerine karabasan gibi çöktüğünü savunan CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz, "Yeni zamlarla bu çöküş daha da artacak" dedi.

SORUMLUSU SİZSİNİZ

ABD ile yaşanan vize krizinin maliyetinin 50 milyar TL olduğunu ve bu zararın da yine milletin sırtına vurulacağını dile getiren Akcagöz, "Ülkede kötü giden her şeyden hükümet sorumludur. Oysa, yaratmak istedikleri algı başka. Her olumsuzluğu faiz lobisine ve dış güçlere bağlıyorlar. Faiz lobisinin başında siz varsınız, dış güçlerle de işbirliği içindesiniz. Zoru görünce, 'CHP döneminde ekmeği karneyle alıyorduk' dersiniz. Kötü gidişin temel sorumlusu sizsiniz" diye konuştu.

FATURA AĞIR GELİYOR

Sarayın aylık sabit giderinin 21 milyon TL. olduğunu ve bunun da milletin sırtında adeta bir kambur olarak durduğunu ifade eden Akcagöz,"Saray, israftan vazgeçmeli, aşırı harcamalardan kurtulmalıdır. Har vurup harman savuran bir ekonominin iflası, kapı ardında durur. O halde, yazlık saray peşinde koşanlar, öncelikle kışlık sarayın, ekonomi üzerindeki yükünü hafifletmeli. Bu millete fuzuli borç ödetmeye kimsenin hakkı yok. 1 ayda hemen hemen Bayburt kadar doğalgaz harcaması olan sarayın faturası bu millete ağır geliyor" diye konuştu.