Güngören Merkez Mahallesi Cömert Türk Sokak'ta esnaflık yapan Faruk Özdemir, aracının yerini değiştirmek istediği sırada uçamayan bir kuş gördü. Aracından inen Faruk Özdemir, yerde sabit duran kuşu alarak uçması için havaya fırlattı. Tekrar yere düşen kuşun yaralı olduğunu düşünen Faruk Özdemir kuşu alarak delik açtığı bir kolide muhafaza etti. Burnuna su damlatılarak beslenen Ebabil kuşu hareket etmeye başlayınca Faruk Özdemir ve arkadaşları kuşun kanadında kanama olduğunu fark etti. Daha önce hiç görmediği bir kuş olmasından dolayı internet ortamında araştırma yapan Faruk Özdemir, kuşun Ebabil kuşuna çok benzediğini görünce durumu yetkililere bildirdi.

'İBB Veteriner ekiplerine tedavi edilmesi için teslim edeceğiz'
Ebabil kuşunu bulduktan sonra iyileşmesi için çaba sarf eden Faruk Özdemir, 'Dün aracımın yerini değiştirmek istediği sırada altında bir kuş olduğunu fark ettim. Daha sonra aracın altında mahsur kaldığını düşündüğümüz kuşu yakalayarak uçması için havaya fırlattık. Kuş tekrar yere düşünce bir kedi saldırmak istediği sırada elimize alarak bir koliye koyduk. Daha sonra incelediğimiz zaman bu kuşun Ebabil kuşu olabileceğini düşünmeye başladık. Sonrasında ise İBB Veteriner Ekipleriyle görüştük ve tedavi edilmesi için onlara teslim edeceğiz' dedi.

Yaralı Ebabil kuşunu tedavi edilmek üzere İBB Veterinerlik Kliğine teslim etti
İBB Veteriner ekipleriyle telefon görüşmesi yapan Faruk Özdemir, Ebabil kuşunu tedavi edilmek üzere Saraçhane'de bulunan hayvan kliğine götürdü. İlk defa gördükleri kuşun Ebabil kuşu olduğunu öğrenen Faruk Özdemir, 'Ebabil kuşu olduğunu öğrendik ve teslim ettik. Kanadında kırık olduğunu ve tedavi edip doğaya salacaklarını söylediler. İlgilenmelerinden dolayı biz de çok büyük memnuniyet duyduk. İBB Veterinerlik bölümüne ilgilendikleri için çok teşekkür ederiz' diye konuştu.

(Özel haber ) Güngören’de yaralı ebabil kuşu bulundu