Balıkesirspor'a 1-0 yenilen Samsunspor, ayağına kadar gelen fırsatı değerlendiremezken yine de Play-Off için bazı ihtimaller bulunuyor.

Samsunspor play-off'a nasıl kalır?

Samsunspor'un Play-Off'a kalabilmesi için, tıpkı A Milli takımımızın 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'na direkt katılma vizesi aldığı gibi bir çok ihtimalin kalan iki haftada aynı anda gerçekleşmesi gerekiyor

MİLLİ TAKIMDA GERÇEKLEŞTİ
PTT 1. Lig'in 32. haftasında deplasmanda Balıkesirspor'a 1-0 yenilerek Play-Off'a kalma şansını mucizelere bırakan Samsunspor, 'da
moraller sıfır. Ayağına kadar gelen fırsatı değerlendiremeyen Kırmızı-Beyazlı ekibin az da olsa Play-Off şansı bulunuyor. Bu anlamda kalan haftalar öncesi ince hesaplar yapılıyor. Samsunspor'un Play-Off'a kalabilmesi için, tıpkı A Milli takımımızın 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'na direkt katılma vizesi aldığı gibi bir çok ihtimalin kalan iki haftada gerçekleşmesi gerekiyor.

RAKİPLER NE YAPMALI?
Bunun için ilk ihtimal öncelikle Samsunspor'un kendi maçlarını kazanması. İki maçtan 6 puan alması gereken Kırmızı-Beyazlı ekip, riiplerinin alacağı sonuçları bekleyecek. Elazığspor'un 1 mağlubiyet, Balıkesirspor'un 1 mağlubiyet ve 1 beraberlik veya 2 beraberlik, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'un ise 2 mücadelesinden birinde puan kaybetmesi Samsunspor'un Play-Off'a kalması için yeterli olacak. Bu ihtimaller dışında olası puan eşitliğinde ise Samsunspor, ikili averajda sadece Elazığspor'a üstünlük kurduğu için Play-Off şansı ortadan kalkacak.


V. ELAZIĞSPOR (46 PUAN)
ŞANLIURFSAPOR
ADANASPOR (D)
-----------------------
BALIKESİRSPOR (46 PUAN)
BOLUSPOR (D)
1461 TRABZON
--------------------------------
GAZİANTEP BB (44 PUAN)
GİRESUNSPOR
DENİZLİSPOR (D)
-------------------------------------
SAMSUNSPOR (43 PUAN)
YENİ MALATYA
K. ERCİYES (D)

Muhammet ÇAVUŞOĞLU