Dün kulübün kurucusu Ali Sami Yen'in kabrinin ziyareti ile başlayan Galatasaray Spor Kulübü 112. kuruluş yıl dönümü etkinleri, Galatasaray Lisesi'nde yapılan törenlerle devam etti. Tören ilk olarak Atatürk anıtına çelenk konmasıyla başladı ve daha sonra Tevfik Fikret Salonu'nda devam etti. Burada açılış konuşmasını yapan Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Ali Sami Yen'in 'İngilizler gibi toplu halde futbol oynamak, bir renge ve isme sahip olmak ve Türk olmayan takımları yenmek' sözünü hatırlatarak, 'Ali Sami Yen'in amacı uydu. Burada, bu çatı altında 'Bir Ekim Günü' bu sözlerle bir ışık yakıldı. Bugünkü yönetim, kulübü kuruluş amaçlarına uygun hizmet ediyoruz ve devam edeceğiz. Bizim kadar köklü yapısı olan başka bir kulüp yok. Herkesin huzurunuzda Ali Sami Yen'e teşekkür ediyorum. Bizlere miras olan bu kulüp ilelebet devam edecek. Ne mutlu Galatasaraylıyım diyene. Yaşasın Galatasaray' diye konuştu.

İrfan Aktar: 'Galatasaray kültür ocağından doğduğu için farklıdır'
Galatasaray'ın bir semt takımı olmadığını söyleyen Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar, 'Kültür ocağından doğduğu için değişik bir yapısı vardır. Galatasaray'ın büyük ailesi var. 150 yıldır Türkiye'nin çağdaş eğitimine katkıda bulunuyoruz. 112 yıl önce çok mütevazı bir girişle bir başlayan Galatasaray bugün dünya markası olduysa camianın eseridir. Camianın dayanışmaya, saygı ve sevgiye dayanan bir düzeni var. 12 bin 55 kulüp üyemiz var. 2 bin 68 divan üyemiz var. 25 yıllık üye olanlar divana katılırlar. Galatasaray demokratik bir müessesi. 125 üyemiz ise ayrıcalıklı. Bunlar 50 yıldır üye olanlar. 2017 yılında da 13 değerli üyemiz var. Kendilerine bundan sonraki hayatlarında sağlık ve mutluluk diliyorum' şeklinde konuştu.
Daha sonra bu yıl kulüpte 50. yılını dolduran 13 üyeye berat ve madalyaları, Divan Başkanı İrfan Aktar tarafından takdim edildi. Tören, en kıdemli üye 2683 sicil numaralı Fazıl Göknar'ın yaş kütüğüne 112. yıl plaketini çakmasıyla devam etti. Öte yandan törende 2016-2017 sezonunda kazanılan ödül ve kupalar da gösterildi.
Galatasaray Spor Kulübü'nün 112. Kuruluş yıl dönümü töreni, 'Geleneksel Galatasaray Pilavı' yenmesiyle ile sona erdi.

Galatasaray’ın 112. kuruluş yıl dönümü etkinleri sona erdi