Süper Lig'de aldığı istikrarsız sonuçların ardından sıkıntılı günler geçiren Trabzonspor, Teleset Mobilya Akhisarspor maçını kazanarak rahat bir nefes almak istiyor. Oynadığı 7 maçta 2 galibiyet, 2 mağlubiyet ve 3 beraberlik alarak 9 puan ile 9. sırada yer alan Karadeniz ekibi, evinde oynadığı son maçta Aytemiz Alanyaspor'a 4-3 mağlup olarak taraftarı önünde şok bir yenilgi almıştı. Süper Ligde son 3 maçını kazanamayan bordo-mavililer lige tutunmak ve üst basamaklara doğru çıkma adına sahasında oynayacağı maçtan 3 puanla ayrılarak moral bulmak istiyor.

Akhisarspor'un dış sahada galibiyeti yok

Trabzonspor'un sahasında konuk edeceği Teleset Mobilya Akhisarspor'un bu sezon dış sahada galibiyeti bulunmuyor. Yeşil-siyahlılar deplasmanda oynadığı 3 maçta 1 beraberlik, 2 mağlubiyet elde etti. Bordo-mavililer ise evinde oynadağı 3 maçta 2 galibiyet 1 mağlubiyet aldı.

En gollü maçlar Trabzonspor'un

Süper Lig'de bu sezon oynanan karşılaşmalarda en gollü maçlar Trabzonspor'un oynadığı maçlarda yaşandı. Bordo-mavililer ligde oynadığı 7 maçta 31 gol attı. Söz konusu gollerin 16'sı Trabzonspor'dan 15'i ise rakip takımlardan geldi. Karadeniz ekibini ise 30 golle Aytemiz Alanyaspor takip etti. Akdeniz temislicisi 15 gol atarken 15 golde rakiplerinde yedi.

Trabzon'da duygusal buluşma

Trabzonspor ile Teleset Mobilya Akhisarspor arasında oynanacak olan karşılaşmada birçok futbolcu eski takımına karşı mücadele edecek. 15 Ekim Pazar günü saat 16.30'da Medical Park Stadyumu'nda iki takım arasında oynanacak olan maçta duygusal bir buluşma yaşanacak. Bir dönem Trabzonspor'da forma giyen bir çok oyuncu Teleset Mobilya Akhisarspor formasıyla bordo-mavili takıma karşı mücadele edecek. Ege temsilcisinde bir dönem bordo-mavili takımda forma giyen Paulo Henrique, Olcan Adın, Soner Aydoğdu, Kadir Keleş, Mustafa Yumlu, Caner Osmanpaşa ve kaleci Fatih Öztürk gibi 7 oyuncu forma giymeleri halinde eski takımları Trabzonspor'a karşı oynayacak.

Yanal'dan mecburi revizyon

Trabzonspor Teknik Direktürü Ersun Yanal, sakat oyuncuların yokluğu nedeniyle zorunlu değişikliğe gidecek. Onazi ve Kucka'nın milli takımdan sakat dönmesi ve Okay'ın sakatlığındaki belirsizlikle birlikte savunmadaki zafiyetler nedeniyle kadroda değişiklik yaşanacak.
Trabzonspor'un yarınki karşılaşmaya şu 11 ile çıkması bekleniyor:
"Onur, Pereira, Uğur Demirok, Durica, Hubocan (Mas), Okay, Yusuf Yazıcı, Olcay, Sosa, Abdulkadir, Burak Yılmaz."