Samsunspor Karabükspora dün son dakikada kalesinde gördüğü golle 2-1 yenilirken özellikle ortaya koyduğu futbolla bunu hiç hak etmediğini söyleyebilirim.

Dün oynanan karşılaşmada konuk Karabükspor hemen hemen idael 11ine yakın bir kadrosu ile çıktığı Samsun 19 Mayıs Stadı nda ev sahibi Samsunspor kalecisi dahil 7 genç futbolcusundan oluşan ilk 11ini sürdü sahaya …
Hal böyle olunca da hakemin ilk başlama düdüğü ile birlikte maçın favorisinin uzak ara kağıt üzerinde de olsa Karabükspor olduğu net olarak göründü.
Karşılaşmanın ilk 10 dakikası her iki takım adına pozisyon üretmede kısır geçerken Samsunspor özellikle defans çizgisini orta sahaya yakın tutarak oyunu bu bölgede kitlemeye çalışıyor rakip Karabükspor ise defans arkasına atılan uzun paslarla adam kaçırmayı deneyerek gol bulmayı hedefliyor görüntüsü veriyordu.
Dakikalar ilerledikçe o maçın başındaki tahminlerin dışı ev sahibi Samsunspor tam kadrolu güçlü rakibi Karabükspor karşısında tek kelime başa baş, savaşan, mücadele gücü yüksek ve de cesur bir futbol sahaya koyarken girdiği 3 net gol pozisyonundan da yararlanamayan taraf oldu.
Bu arada Karabüksporlu futbolcular böylesi beklenmedik mücadele veren Kırmızı- Beyazlı genç futbolcular karşısında zaman zaman girdikleri ikili mücadelelerde düştükleri zor dakikalarda bireysel olarak sinirlendikleri de göründü.
Bu arada zaman zaman bireysel hatalarla kendi kalesinde de gol pozisyonu veren Kırmızı- Beyazlılar ilk 45 dakika tamamlanırken soyunma odasına golsüz eşitlikle gittiler.
İkinci yarı başladığında Samsunspor yine aynı düşünce yapısı ile sahada mücadelesini sürdürürken dakikalar 52yi gösterdiğinde konuk takımdan Mehmet Yıldız gibi önemli bir futbolcu o dakikaya kadar hiç varlık gösteremeyince hocası Bülent Korkmaz tarafından oyundan alındı.
Dedim ya Samsunspor iyi oynuyordu derken bu kez dakikalar 63ü gösterirken bir kontra atakta Hakan Aslan topu sağ kanattan bindiren Adem Alkaşinin koşu yoluna bıraktı. Bu futbolcu ceza sahasına girdi ve önündeki rakibi geçip çapraz pozisyonda şutunu bekletmeden çekti. Bu top kalecinin ayaklarından döndü ve Murat Can Öncünün önüne düştü. O da mükemmel bir plase ile gölünü attı.
Ancak Samsunsporun gol sevinci fazla sürmedi. Bir Karabükspor atağında dakikalar 66 yı da gösterirken Kırmızı-Beyazlılar çizgi halinde yakalandıkları defanslarının arkasına acemice Sanel Jahici kaçırdı ardından bu futbolcunun boş pozisyondaki çıkardığı pası altı pasta Ceyhun Yazar tamamladı ve skor 1-1e geldi ….
Bu dakikadan sonra oyunun ilerleyen bölümlerinde doğal olarak fizik ve kondisyon olarak daha iyi olan deneyimli Karabükspor oyunda ağırlığını hissettirse de Samsunspor maçtan düşmedi. En azından direndi, skoru korumaya çalıştı.
Karşılaşmanın 90 dakikası skorboarda artık yansıdığında maç böyle bitecek derken Karabükspor İlhan Parlakın ayağından hiç beklenmedik bir gol bularak karşılaşmadan 2-1 galip ayrıldı.
Samsunspor futbol olarak en azından beraberliği hak ettiği bu karşılaşmadan yenilgiyle ayrılmak zorunda kaldı.
Özetle yazık oldu Samsunsporlu genç futbolculara…