2017 SU-DS Down Sendromlular Uluslararası Atletizm (IAADS) ve Masa Tenisi (ITTADS) Şampiyonası 11 - 16 Ekim 2017 tarihleri arasında Portekiz'in Vila Nova de Gaia - Porto kentinde başladı.
Dünya Şampiyonası'nda atletizm deDilara Çevil ile 15 ülke arasından disk atma'da altın kadalya alır iken cirit atmada Volkan Yavuzaslan Avrupa ikincisi, yine Volkan Yavuzaslan disk atmada da Avrupa üçüncüsü oldu. Ali Topaloğlu ile disk atmada ikincilik elde etti.
Masa tenisi kadınlarda Merve Peker ve Benay Balcı takım halinde Avrupa ikincisi oldu. Masa tenisi erkeklerde Erman Çetiner ve Taygun Arı takım halinde Avrupa ikinciliği elde etti.

Masa Tenisi
Down Sendromlular Masa Tenisi Avrupa Şampiyonası'nın ilk gününde yapılan takım müsabakalarında kadın milliler Fransa ve Britanya - Portekiz karma takımı ile karşılaştı, Fransa'ya 3-0 yenilen mililer, ikinci oldu.
Erkek milliler ise zorlu bir grupta yarıştı. İngiltere, Portekiz, Macau ve Fransa ile yarışan sporcular Fransa'ya 3-0 yenildikten sonra Macau'yu 3-0, Portekiz'i 3-2 ve İngiltere'yi de 3-2 yenerek gümüş madalyaya uzandı.
Öte yandan Portekiz'de milli takımları ziyaret eden Portekiz Büyük Elçisi Hasan Gögüş, özel sporcuları tebrik etti. Federasyon Başkan Vekili Sadettin Akçi ile görüşen Gögüş, özel sporcular ile yakından ilgilendi.

Down Sendromlu Özel Sporcular Dünya Şampiyonası’nda madalyaları almaya başladı