Vestel ve Manisa Büyükşehir Belediyesi ortaklığıyla yapılacak olan 41 kilometrelik bisiklet yolunun 11 kilometrelik ilk bölümü gerçekleşen törenle açıldı. Tüm şehri baştan başa dolaşacak bisiklet yolunun açılış töreni, Manisa Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mümtaz Kahya, Vestel Ticaret A.Ş. Satış ve Pazarlama Genel Müdürü Ergün Güler, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Aytaç Yalçınkaya, MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun, Büyükşehir Belediyesi Teftiş Kurulu Başkanı Ahmet Türkgüler, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Yılmaz Gencoğlu ve Mustafa Genç, Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Nursel Ustahmetoğlu, büyükşehir belediyesi daire başkanları, şube müdürleri, Vestel yöneticileri, Manisa Bisiklet Kulübü Derneği ve Manisalı bisiklet tutkunlarının katılımıyla yapıldı. İlk olarak 11 kilometrelik bölümü açılan ve Türkiye'de bir ilk olan 41 kilometre uzunluğundaki bisiklet yolu Manisa'nın doğusundan batısına uzanıyor. Manisa'nın İstanbul girişinden başlayıp, İzmir çıkışına kadar devam edecek bisiklet yolunun rotasında MOSB, Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Adalet Sarayı gibi önemli ulaşım noktaları da yer alıyor. Bisiklet yolunun altyapı yatırımını Manisa Büyükşehir Belediyesi üstlenirken, bisiklet yolunu hem Avrupa Birliği hem de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın standartlarına göre kaplanacak. Üretilen yerli malı LED'ler ile aydınlatılan bisiklet yolu bu sayede 24 saat rahatça kullanılabilecek. Ayrıca yola belli aralıklarla bilgilendirme ekranları da konulacak. Ekranlarda hem bisikletle ilgili hem de sağlıklı yaşam üzerine bilgiler yer alırken, Manisa halkı şehirleri ile ilgili tüm bilgileri bu ekranlardan öğrenecek.
Törende konuşan Vestel Ticaret A.Ş. Satış Ve Pazarlama Genel Müdürü Ergün Güler, şehri baştan başa dolaşacak olan bisiklet yolunu Manisa halkına sunmanın gururu içinde oldukları belirtti. Güler, 'Dünyanın 100 aşkın farklı ülkesinden 108 bisiklet sporcusu bir saat sonra Manisamızdan Doğu'dan Batı'ya doğru geçecek. Dünyanın 100 aşkın kanalında canlı olarak yayınlanacak. Bu nedenle sağlığın yanı sıra tanıtım anlamında da bisiklet sporu çok önemli. Bugün Manisa Büyükşehir Belediyesi ile Vestel'in işbirliğinin açılışını yapacağız. Başkanımız Cengiz Ergün Bey ile bir hayalimiz vardı. Manisa'yı Avrupa'da imrendiğimiz şehirler gibi bir şehir haline getirmek gibi. İşçi kardeşlerimiz Manisa bölgesinden arzu ederlerse bisikletleriyle medeni bir şekilde emniyetli olarak işine gidip gelebilsinler. Öğrenci kardeşlerimiz de bu bisiklet yollarını kullanarak şehir içerisine gidip gelecek. Avrupa'nın medeni şehirlerinde olduğu gibi kampüslerine gidip gelebilecekler. Bugün Manisa'yı boydan boya birbirine bağlayacak olan 41 kilometrelik yolun ilk 11 kilometresinin açılışını beraber yapıyoruz' dedi.
Açılış töreninde konuşan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mümtaz Kahya ise, 'Vestel işbirliğiyle Türkiye'de bir ilki hayata geçirdik. Nedir bu ilk? Vestel ile Büyükşehir Belediyemiz arasında imzalanan protokol doğrultusunda bir şehri baştan başa dolaşan bisiklet yolu olma özelliğiyle Türkiye'de bir ilki ortaya koymanın mutluluğunu yaşıyoruz. İmzaladığımız protokolle Manisa Büyükşehir Belediyemiz yolun altyapısını yaparken, üst yatırımların tamamı da Vestel tarafından yerine getirildi. Öncelikle bu güzel işbirliği nedeniyle Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ahmet Nazif Zorlu ve Vestel Şirketler Grubu'nun değerli yöneticilerine Manisalılar adına teşekkür ediyorum. Türkiye'de bir ilk olan ve Manisa'nın doğusundan batısına uzanan bisiklet yolu, toplamda 41 kilometre uzunluğunda olacak. Bugün bisiklet yolumuzun tamamlanan 11 kilometrelik ilk etabını açıyoruz. İkinci ve üçüncü etabın çalışmalarını da hızla sürdürüyoruz. Manisa'nın İstanbul girişinden başlayıp, İzmir çıkışına kadar devam edecek bisiklet yolunun rotasında Organize Sanayi Bölgesi, Celal Bayar Üniversitesi, Adalet Sarayı gibi önemli ulaşım noktaları da yer alıyor. Türkiye'de bir ilk olan ve Manisa'nın doğusundan batısına uzanan bisiklet yolu, toplamda 41 kilometre uzunluğunda olacak. Bugün bisiklet yolumuzun tamamlanan 11 kilometrelik ilk etabını açıyoruz. İkinci ve üçüncü etabın çalışmalarını da hızla sürdürüyoruz. Manisa Büyükşehir Belediyespor bünyesinde profesyonel kulüplere giden futbolcular, yerel ve bölgesel organizasyonlarda kupalar kazanan gelişim grubu futbol takımları, başarıdan başarıya koşan atletler, dünya şampiyonluğu kazanan judocular, üst seviyede voleybol takımı, dünya ve Avrupa şampiyonu jimnastikçiler, basketbol, badminton, atıcılık, okçuluk, atletizm, yüzme gibi branşlarda binlerce çocuğumuza ve gencimize spor yapma imkanı sağlıyoruz' dedi. Konuşmaların ardından protokol üyeleri temsili olarak bisiklet yolunun açılış kurdelesini kesti. Kurdele kesiminin ardından bisiklet tutkunları, bisiklet yolunun keyfini çıkartmaya başladı.

Manisa’da fabrika çalışanları artık bisikletle işe gidebilecek