HAYATA TUTUNDULAR

Gençlik ve Spor Bakanlığı, engellilerin sporla hayata tutunması adına önemli çalışmalara imza atıyor. Öncelikli olarak spor tesislerini engelli sporcular için uygun hale getiren Bakanlığın, yaptığı planlama doğrultusunda antrenör eğitimleri ve engelli ulaşım araçlarının bir çok kentte kullanılması da var. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, sporun engelli vatandaşların hayata tutunması ve sosyalleşmesi adına büyük bir öneme sahip olduğunu vurguladı.

SPOR İÇİN ENGEL TANINMIYOR

Engelli sporunun yaygınlaşmasına yönelik yürütülen projelerden birinin de "Spor İçin Engel Tanımıyoruz' projesi olduğunu ifade eden Bakan Çağatay Kılıç, "Engelli vatandaşlarımızın ikametlerinden alınarak, spor tesislerine daha rahat erişimlerinin temin edilebilmesi için engellilere özgü tasarlanmış otobüs ve minibüsler satın alarak, sporcuların ulaşımı için kullanılıyor. Sayılarını her geçen gün artırıyoruz'' dedi.

SPORCULARDAN TEŞEKKÜR

Otobüsler engelli sporcular tarafından yoğun şekilde kullanılıyor ve çok beğeniliyor. Melikgazi BESK tekerlekli sandalye basketbol takımı antrenörü Davut Hakan Baydar, Altınordu Belediyesi Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı maçı öncesi hazırladığı bir video ile otobüsler sayesinde engelli sporcuların çok rahat bir şekilde seyahat edebildiğini belirterek, Bakan Çağatay Kılıç'a teşekkür etti.